Till innehållet | Bläddra bland initiativ | Hjälp | Skriv ut

Julkinen liikenne Tavastiaan

Tavastehus Invånarinitiativ
Publicerad 
30.12.2018
Skickad till kommunen 
4.1.2019
Kommunens svar 
10.1.2019
Kommunens svar 
10.1.2019

Kommunens svar

Kiitos kuntalaisaloitteesta.
Tavastiaa Hattelmalantiellä palvelevat nykyiset kaupunkilinjat 13 ja 16. Linja 13 lopettaa arkisin klo 19:09 Hattelmalaan ja linja 16 lopettaa arkisin 22:23 rautatieasemalle. Vuorot operoivat tällä hetkellä tunnin välein.

Jaakonkadulle ei tällä hetkellä liikennöi yhtään linjavuoroa. Otamme antamanne aloitteenne huomioon tulevissa aikataulu- ja reittisuunnittelussamme.

Kim Venesjärvi
joukkoliikennekoordinaattori

Initiativets innehåll

Työväen- ja kansalaisopistojen tarkoituksena on edistää fyysistä, psyykkistä, sosiaalista ja kulttuurista hyvinvointia. Ne tarjoavat aikuisille elinikäisen oppimisen ja harrastamisen mahdollisuuksia. Siksi niiden tulisi olla jokaisen saatavilla.

Hämeenlinnassa näin ei ole.

Opetuksen siirto korkean mäen päälle Tavastiaan merkitsi harrastuksen loppua monille ikäihmisille. Varsinkin talvisin huonosti hiekoitetuilla jyrkillä kaduilla, jotka Tavastiaan johtavat, eivät kaikki riskittömästi pysty liikkumaan, joten vain ne, joilla on käytössään auto, voivat osallistua opetukseen. Kaupunkilaiset eivät näin ollen ole yhdenvertaisessa asemassa.

Julkinen liikenne jää Tavastiasta liian kauaksi eikä se harvoin vuorovälein palvele muutenkaan.

Asian korjaamiseksi esitän, että linja-autovuoroa ajettaisiin reittiä Turuntie- Jaakonkatu puolen tunnin välein niin myöhään illalla kuin tuntejakin on. Harvemmasta vuorovälistä ei ole riittävää hyötyä.

Ansvarsperson

Eira Honkaharju

Tavastehus