Till innehållet | Bläddra bland initiativ | Hjälp | Skriv ut

Osittaishiekoitus kevyen liikenteen väylille

Brahestad Invånarinitiativ
Publicerad 
4.12.2018
Samlar deltagare
Skickad till kommunen 
Samlar deltagare

Initiativets innehåll

Ehdotan, että Raahen kaupunki ottaa käyttöön ennalta määritellyillä kevyen liikenteen väylillä osittaisen hiekoituksen jättämällä väylältä 1/3 osan hiekoittamatta potkukelkkailun ja pulkan vetämisen mahdollistamiseksi. Lain puitteissa tämä on mahdollista (Laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa ja puhtaanapidosta 3 luku, 3.5 §).

Osittaisella hiekoituksella voidaan vähentää hiekoituskustannuksia ja keväällä tapahtuvasta puhdistuksesta aiheutuvia kuluja. Osittainen hiekoitus lisää myös terveysvaikutuksia, kun matka kauppaan tai päiväkotiin onnistuu vaivattomasti potkukelkalla tai pulkalla. Myös yksityisautoilu vähenee, kun isommatkin ostokset voidaan tuoda kelkan kyydissä. Potkukelkkailu on viime vuosina nostanut suosiotaan. Osittaisella hiekoituksella on myös turvallisuusnäkökulma, kun viralliset pulkkareitit ovat kuntalaisten tiedossa ja näin ollen pienten lasten kanssa ei tarvitse kulkea ”lumen perässä”.

Osittaisesta hiekoituksesta tulee tiedottaa riittävästi käyttämällä Raahen kaupungin eri tiedotuskanavia sekä lisäämällä kylttejä osittain hiekoitetuille kevyen liikenteen väyläosuuksille.

Ansvarsperson

Deltagare

42
41 är invånare i kommunen
29 namn visas offentligt i webbtjänsten

Grafen visar endast de stödförklaringar som har samlats in på Invånarinitiativ.fi. Grafen uppdateras vid dygnsskiftet.
Du kan bädda in grafen på din webbplats här