Till innehållet | Bläddra bland initiativ | Hjälp | Skriv ut

ILMAINEN MATKUSOIKEUS JOUKKOLIIKENTEESSÄ ( HSL- ALUE, AB ) + 65 V SENIOREILLE

Helsingfors Invånarinitiativ
Publicerad 
29.11.2018
Skickad till kommunen 
30.11.2018
Skickad till kommunen 
30.11.2018

Initiativets innehåll

Pääkaupungin seudun joukkoliikenteeseen ehdotan pikaisesti 65 vuotta täyttäneille senioreille vapaata matkustusoikeutta HSL / AB -alueelle. Matkustusoikeus todistettaisiin kuvallisella henkilökortilla kuten passilla. Muuta ei sitten tarvittaisikaan.
Tämän uudistuksen myötä vanhukset käyttäisivät mielellään joukkoliikennettä, koska he kokevat, että ajotaito heikkenee iän myötä ja parkkipaikkoja on vaikea löytää Helsingistä. Pienellä eläkkeellä vanhukset joutuvat miettimään, onko heillä varaa lähteä senioreille järjestettäviin tilaisuuksiin kaupungille, kun jo matkoihin menee niin paljon rahaa. Helsingin kaupunki tarjoaa kiitettävän paljon monipuolista viriketoimintaa eläkeläisväestölleen, mutta ongelma on siinä, että eläke ei riitä kalliiseen HSL:n kuukausikorttiin.
Minä ja vaimoni olemme työskennelleet koko ikämme julkisen liikenteen palveluksessa. VR tarjoaa entisille eläkkeelle siirtyneille työntekijöilleen vapaan matkustusoikeuden (paitsi paikkalippu) VR Kaukoliikenteessä, mutta HSL / HSY:n luontaisetumatkakortti (verollinen) luovutetaan pois viimeisenä työpäivänä.
Olemme tyytyväisinä todenneet, että joukkoliikenne vapautuu kansalaisille toisaalla EU:ssa kuten naapurimaassamme. Olimme syyskuussa viikon Budapestissa, jossa oli muuten hyvin toimiva joukkoliikenne, jota tuli testattua aamusta iltaan. Iloksemme meille kerrottiin, että julkinen liikenne on Budapestissä ilmaista myös kaikille EU -kansalaisille, jotka todistavat ikänsä kuvallisella henkilötodistuksella ( + 65 v ). Budapestin hyvät kokemukset toivottavasti rohkaisevat myös Helsingin päättäjät vastaavaan, pieneen matkustusoikeusmuutokseen täällä pohjoisessa Helsingissämme.
Viittaan Ilmastopaneelin ilmastointiraporttiin; tämä uudistus olisi linjassa myös sen tavoitteiden kanssa.
Pyydän kunnioittavasti, että aloitteeni käsiteltäisiin kiireellisenä kaikissa Helsingin kaupungin ja HSL:n päättävissä elimissä, joiden vastuualueeseen ko. asia kuuluu.

Helsinki, 29.11.2018
Matti Koivisto

Tilläggsuppgifter för initiativet

Ansvarsperson

Matti Koivisto

Helsingfors


Beställ meddelande