Till innehållet | Bläddra bland initiativ | Hjälp | Skriv ut

Anttilanmäki pihakatualueeksi

Lahtis Invånarinitiativ
Publicerad 
25.11.2018
Samlar deltagare
Skickad till kommunen 
12.2.2019
Skickad till kommunen 
12.2.2019

Initiativets innehåll

Anttilanmäki-Kittelän asukasyhdistys esittää pihakatumerkintää Anttilanmäen kapeille kujille, koska se lisää sekä kävelijöiden että pyöräililjöiden turvallisuutta ja pysäköinti voidaan toteuttaa merkityillä paikoilla.

Anttilanmäki on ilman asemakaavan ohjausta syntynyt vanha puutaloalue Lahden matkakeskuksen tuntumassa. Alueelle on tyypillisiä kapeat kadut, joille ei mahdu jalkakäytäviä tai suojateitä. Myös näkemät risteyksissä ovat vähäiset. Alueella on n. 140 omakotitaloa ja sen läpi kulkee kevyen liikenteen pääreitti Vihdinkatua eteläisistä kaupunginosista keskustaan. Reittiä käyttävät alakoululaiset (ja esikoululaiset) jotka ovat menossa eteläisistä kaupunginosista Lotilan kouluun.

Yhdistyksen pihakatualoite tehtiin jo 2011. Tekninen lautakunta päätti 2012 että pihakadun kannatuksen on oltava kadun varren asukkaiden keskuudessa 80 %, jotta asiaa alettaisiin tutkia. Tällainen kannatuksen saaminen hankkeelle ei ole mahdollista, koska yleensä korkeintaan 60 % talouksista vastaa kyselyihin.

Muutoinkaan pelkästään kadun varren asukkaiden kannatus ei ole kaupungin liikennepoliittisen strategian mukaisen ratkaisun edellytys. Näin ei suunnitella mitään muutakaan liikennehanketta kaupungissa, joten menettely loukkaa asukkaiden yhdenvertaisuutta.

Lahden matkakakeskus aiheuttaa liityntäpysäköintiä Anttilanmäen ahtailla kaduilla, mikä vaarantaa kadulla liikkujien turvallisuutta ja aiheuttaa häiriötä alueella. Pihakatu ei siis ole pelkästään alueella asuvien toive vaan myös muiden alueen läpi kulkevien kävelijöiden ja pyöräilijöiden turvallisuuden kannalta tarpeen.

Alueella on kahdella osa-alueella järjestetty pihakatukokeilu, jonka tulokset ovat olleet asukkaiden ja liikennesuunnittelijoiden mielestä hyvät. Pihakatualueen laajentamisesta on neuvoteltu, mutta asian valmistelijat eivät poikkea lautakunnan vaatimasta asukkaiden 80 %:n asukaskannatuksesta. Tällainen linjaus suojaa perustuslain säätämistäkin tiukemmin autoilun etuoikeuksia.

Lisätietoina linkki yhdistyksen sivuille, jossa on tarkempi ehdotus ja sen perustelut.

Tilläggsuppgifter för initiativet

Ansvarsperson

Anttilanmäki-Kittelän asukasyhdistys, pj Silja Kostia

Lahtis


Delta i initiativet

Det går inte längre att delta eftersom initiativet redan har skickats till kommunen.

Delta i initiativet

Det går inte längre att delta eftersom initiativet redan har skickats till kommunen.
147 Osallistunutta
132 är invånare i kommunen
123 namn visas offentligt i webbtjänsten

Deltagare

147
132 är invånare i kommunen
123 namn visas offentligt i webbtjänsten

Grafen visar endast de stödförklaringar som har samlats in på Invånarinitiativ.fi. Grafen uppdateras vid dygnsskiftet.
Du kan bädda in grafen på din webbplats här