Till innehållet | Bläddra bland initiativ | Hjälp | Skriv ut

Kuntalaisaloite Fagerkullan liikennejärjestelyistä

Högfors Invånarinitiativ
Publicerad 
11.5.2018
Samlar deltagare
Skickad till kommunen 
15.10.2018
Skickad till kommunen 
15.10.2018

Initiativets innehåll

Karkkilan Fagerkulla on valtakunnallisesti arvokas rakennettu kulttuuriympäristö. Fagerkullankadun ympäristöön 1920-luvulla rakennetut asuinrakennukset, ulkorakennukset sekä puutarhat muodostavat ainutlaatuisen miljöön. Alueen rakennuskanta on 1980-luvulla suojeltu.

Fagerkullankatua on sanottu Karkkilan ensimmäiseksi kaduksi. Se rakennettiin avoimen puistomaiseksi ja reunustettiin nurmikentällä ja suojelumerkityllä puukujanteella. Kadun tasauksen korottaminen, tien leventäminen ja avo-ojat ovat muuttaneet puistotien maantieksi, jolta hulevedet valuvat tonteille.

Tien varret ovat osin kasvaneet umpeen ja pusikoituneet. Suojaksi melulta ja liikenteen pölyltä ovat asukkaat istuttaneet tien viereen puita ja pensaita. Alueen alkuperäinen avaruus on kadonnut.

Me allekirjoittaneet haluamme, että Karkkilan kaupunki käynnistää liikennejärjestelyiden muuttamisen kaavassa numero 186 esitetyn suunnitelman mukaisesti. Vuonna 2007 voimaan tulleessa Högforsin länsiosan asemakaavassa kulkuyhteys Verälänsuoran pohjoispäässä sijaitsevalle yleiselle pysäköintialueelle suljetaan ja Fagerkullan ja tehdasalueen välille istutetaan tiivis suojaistutus.

Liikenteen vähentäminen mahdollistaa alueen katujen toteuttamisen nykyistä pienimuotoisempana tonttikatuina ja katunäkymien entisöimisen alkuperäisen ilmeen mukaisiksi. Näin säilytetään perinnettä ja kehitetään aluetta sen ominaisluonnetta ja erityispiirteitä vastaavalla tavalla.

Tilläggsuppgifter för initiativet

Ansvarsperson

Ansvarspersonens namn är inte offentligt.

Delta i initiativet

Det går inte längre att delta eftersom initiativet redan har skickats till kommunen.

Delta i initiativet

Det går inte längre att delta eftersom initiativet redan har skickats till kommunen.
59 Osallistunutta
56 är invånare i kommunen
54 namn visas offentligt i webbtjänsten

Deltagare

59
56 är invånare i kommunen
54 namn visas offentligt i webbtjänsten

Grafen visar endast de stödförklaringar som har samlats in på Invånarinitiativ.fi. Grafen uppdateras vid dygnsskiftet.
Du kan bädda in grafen på din webbplats här