Till innehållet | Bläddra bland initiativ | Hjälp | Skriv ut

Alarannan uudelle koululle tiloja myös kansalaisopiston käyttöön

Ii Invånarinitiativ
Publicerad 
7.9.2017
Skickad till kommunen 
11.9.2017
Kommunens svar 
15.1.2018
Kommunens svar 
15.1.2018

Kommunens svar

Uuden koulun suunnittelu käynnistetään kevään 2018 aikana. Suunnittelussa pyritään huomioimaan eri tahojen tarpeet. Yhteiskäytössä on tärkeää, että on hyvät säilytys-/varastotilat, jossa iltakäyttäjä (esim. kansalaisopisto) voi säilyttää omia opetustarvikkeitaan ja/tai oppilaiden töitä. Erityisesti erilaiset käden taidot, kuvataide, puutyö, entisöintitoiminta tarvitsevat varastotiloja. Kansalaisopisto osallistuu välineiden hankintaan ja huoltoon, jos käyttää koulussa olevia välineitä esim. liikuntavälineet, musiikissa soittimet ja vaikka ompelukoneet.

Initiativets innehåll

Iissä on toimiva kansalaisopisto, joka järjestää ihan mukavasti kursseja. Kuitenkaan kansalaisopistossa ei ole vuosiin ollut ompelukursseja, joissa voisi käyttää ompelukonetta tai saumuria. Näistä kysyessäni minulle on kerrottu, että ei ole paikkaa, missä järjestää. Joidenkin entisöintikurssien kuvauksissa puolestaan on lukenut, että koululla, jossa entisöinti järjestetään, ei ole tiloja oppilaiden töitä säilyttää vaan entisöitävät on kuljetettava joka kerta mukana. Aika turhalta kuulostaa entisöintikurssi, jossa ei edes maalaamaan pystyisi, vaikka entisöitävä huonekalu autoon mahtuisikin, maali kun tuskin tunnissa kuivuu.

Iihin on tulossa uuden koulun rakentamisurakka, Alarannan koulu kun on jo päätetty korvata uudella koululla. Ehdotan, että tämän koulun yhteyteen rakennettaisiin sellaiset tekstiilityön tilat, joita kansalaisopistokin pystyisi käyttämään. Ja toisaalta ehdotan, että sinne rakennettaisiin myös oma varastotila teknisen käsityötilan yhteyteen kansalaisopiston käyttöön. Kun otettaisiin jo suunnitteluvaiheessa huomioon koulun käyttäminen kansalaisopiston kursseihin, pystyttäisiin varmasti saamaan aikaan monipuolisesti hyödynnettävissä oleva, toimiva tila. Lisäksi suunnitteluvaiheessa voitaisiin optimoida kulku näihin tiloihin siten, että suuremmankin entisöitävän huonekalun sisälle ongelmitta saisi ja että kurssilla kävijöiden tarvitsemat tilat, esim. wc-tilat sijoitettaisiin lähelle käsityötiloja. Tilan käyttöastettakin saataisiin ilta- ja viikonloppukäytöllä kasvatettua.

Ansvarsperson

Ansvarspersonens namn är inte offentligt.