Till innehållet | Bläddra bland initiativ | Hjälp | Skriv ut

Koirapuisto Ilmajoelle

Ilmajoki Invånarinitiativ
Publicerad 
7.8.2017
Samlar deltagare
Skickad till kommunen 
11.12.2017
Skickad till kommunen 
11.12.2017

Initiativets innehåll

Ilmajoen seudulla on paljon koiria ja koiranulkoiluttajia. Koirat on pidettävä kytkettyinä lenkillä ollessa, eikä lain mukaan kiinnipitoaikana, keväästä syksyyn, koiria saa pitää vapaana maastossakaan liikuttaessa. Koirat (ja koiranulkoiluttajatkin) tarvitsevat säännöllistä liikuntaa sekä mielellään myös vapaana tapahtuvaa juoksua ja leikkiä lajitoveriensa kanssa.

Seinäjoella on kolme koirapuistoa, mutta Ilmajoella ei ole yhtäkään. Ilmajoelle voitaisiin perustaa koirapuisto, jonka käyttö ei vaatisi auton tai joukkoliikennevälineiden käyttöä sinne siirtymiseen. Näin aluksi yksi voitaisiin perustaa Ahonkylän Isovuorentien ja Kalliovuorentien risteykseen mäen päälle. Myöhemmin toinen jonnekin keskustan tuntumaan tulevaisuudessa.

Koirapuiston perustaminen Ahonkylään parantaa alueen viihtyvyyttä ja harrastustoiminnan monipuolisuutta entisestään. Koirapuiston olemassaolo nostaisi myös Ilmajoen kiinnostavuutta asuinpaikkana.

Kaavasuunnittelijan kommentti alueesta kesäkussa 2017:

"Ahonkylän pohjoispuolella sijaitseva nykyään tasoitettu ja teknisen osaston mukaan kehityksen alla oleva maantäyttöalue olisi kooltaan sellainen, jossa voisi jatkossa suunnitella myös monipuolisempaa koiraharrastustoimintaa. Perille pääsisi myös autolla.
Ehdottaisin tekemään aloitetta ja suunnitelmia siihen suuntaan. Alueella voisi käydä paikanpäällä.

Olen itse käynyt tarkastamassa alueen ja mielestäni siellä voisi järjestää useammallekin koiralle harrastetapahtumia, esteratoja ym.
Alue ei ole asemakaavoitettu mutta se ei ole este mikäli rakennusten tai rakennelmien tarvetta tulisi.
Etuna olisi alueen riittävä koko ja hyvät liikenneyhteydet aivan keskustan tuntumassa."

Tämän mukaisesti pelkkä aitaus ei velvoita kaavamuutoksen tekemistä alueelle.

Koirapuiston koko olisi 75 x 25 metriä, sisältäen pienten koirien puolen 25 x 25 m ja isojen koirien puolen 50 x 25 m (näitä voidaan tarvittaessa muokata). Molemmille puolille tarvitaan omat sisäänkäyntiportit.

Alueen aitaustarjous kysytty muutamassa paikasta. Tällä hetkellä edullisin saatu tarjous on noin 9 300€ (alv 0%) asennettuna ja porttien kohdat routaeristettynä. Lisäksi alueen pohja olisi hyvä tehdä joko kuorikatteella tai hiekalla, arvio noin 2000€ (hiekalle) sis.alv. Mielumin kuorikate noin 2200€ sis alv ei sade kuluta ja koirat pysyy puhtaampina

Ehdottaisin, että koirapuiston aidoitus otettaisiin asennettuna. Tämä siitä syystä, että ammattilaisten tekemänä koirapuistosta saataisiin kerralla hyvä, turvallinen ja kestävä ilmajokisten käyttöön. Siisteys ja kunnossapito jäisi koiranomistajien hoidettavaksi. Talvikunnossapitoon riittää alueen auraaminen traktorilla lumitilanteesta riippuen.

Tilläggsuppgifter för initiativet

Ansvarspersoner

Ansvarspersonernas uppgifter raderas efter ett år från att initiativet har lämnats till kommunen.

Delta i initiativet

Det går inte längre att delta eftersom initiativet redan har skickats till kommunen.

Delta i initiativet

Det går inte längre att delta eftersom initiativet redan har skickats till kommunen.
77 Osallistunutta
67 är invånare i kommunen
64 namn visas offentligt i webbtjänsten (namnlistan inte längre tillgänglig)

Deltagare

77
67 är invånare i kommunen
64 namn visas offentligt i webbtjänsten (namnlistan inte längre tillgänglig)

Grafen visar endast de stödförklaringar som har samlats in på Invånarinitiativ.fi. Grafen uppdateras vid dygnsskiftet.
Du kan bädda in grafen på din webbplats här