Till innehållet | Bläddra bland initiativ | Hjälp | Skriv ut

Varhaiskasvatuksen palauttaminen kaikille siihen oikeutetuille

Siilinjärvi Invånarinitiativ
Publicerad 
17.2.2017
Samlar deltagare
Skickad till kommunen 
20.8.2017
Skickad till kommunen 
20.8.2017

Initiativets innehåll

Siilinjärven kunnanvaltuusto rajoitti varhaiskasvatusoikeutta työttömien lapsilta 2016. Päätökselle ei olisi ollut taloudellista perustetta kun kunnan talous on ollut vakaalla pohjalla monella vuodella.

Tehty päätös on syrjivä päätös ja siitä on tehty valitus suomalaisten lastenoikeuksia puolustavien järjestöjen taholta kansainväliseen lastenoikeuksia puolustavaan toimielimeen.

Yleinen keskustelu käy vilkkaana lasten ja nuorten varhaisesta syrjäytymisestä maassamme. Tämä varhaiskasvatuksen eväyspäätös on omiaan edesauttamaan lisääntyvää nuorison syrjäytymistä.

Koulutuksen PISA tulokset ovat pudonneet muutamassa vuodessa Suomessa jyrkästi, erityisesti poikien oppimistilanne on tilanne on hälyttävä.

Erittäin hälyttävää on siilinjärveläisnuorten mielenterveysongelmat, jotka ovat vertailussa olevien kehyskuntien korkeimmat. Tätäkin tilannetta auttaisi syrjimätön lasten varhaiskasvatus.

Tilanne on nyt päiväkotien ohjausryhmissä kaaoksellinen, kaikki lapset eivät ole päiväkodissa koko päivää. On tulijoita menijöitä, jatkuvaa rauhattomuutta. Opetusryhmät ovat säästopäätöksen vuoksi liian isoja. Näin kaikkien lasten tilanne kärsii tästä varhaiskasvatuksen leikkauspäätöksestä.

Hyvinvointikuntamme on kuntien välisessä vertailussa korkealla. Olisi sille luonteenomaista huolehtia kaikkien lasten varhaiskasvatuksesta oikeudenmukaisesti ja maksutta.

Tilläggsuppgifter för initiativet

Ansvarsperson

Rauno Jääskeläinen

Siilinjärvi


Delta i initiativet

Det går inte längre att delta eftersom initiativet redan har skickats till kommunen.

Delta i initiativet

Det går inte längre att delta eftersom initiativet redan har skickats till kommunen.
2 Osallistunutta

Deltagare

2

Grafen visar endast de stödförklaringar som har samlats in på Invånarinitiativ.fi. Grafen uppdateras vid dygnsskiftet.
Du kan bädda in grafen på din webbplats här