Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Sydänmaantielle pyörätie sekä katuvalot

Eurajoki Kuntalaisaloite
Julkaistu 
15.5.2019
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
Kerää osallistujia

Aloitteen sisältö

Sydänmaantielle olisi saatava mitä pikimmiten pyörätie ja katuvalot. Pyörätien olisi hyvä jatkua ainakin Irjanteelle päin kääntyvään risteykseen ( Kaukomäentie ) asti. Tien varrella asuu paljon lapsiperheitä. Tiellä kulkee raskasta liikennettä ja monikaan ei kunnioita 60 km/h:n nopeusrajoitusta. Tiellä ajetaan hurjaa ylinopeutta ja rekat vaarantavat tien turvallisuutta. Varsinkin kohta, jossa on peltoaukean jälkeen useita omakotitaloja vierekkäin, on todella vaarallinen mutkien ja suuren nopeusrajoituksen vuoksi. Siinä kohdassa asuu paljon lapsiperheitä. Siihen kohtaan tarvitsisi saada myös nopeusrajoitus 40 km/h ja mielellään hidastetöyssyt. Sydänmaantien varrella asuvat kulkevat paljon, varsinkin lasten kanssa, Tarvolantien-Iso-Perentien kautta pidemmän reitin pyörillä tai kävellen keskustaan päin mentäessä, koska Sydänmaantie koetaan vaaralliseksi kulkea. Myös syksyllä ja talvisin pimeässä kulkeminen pyörällä tai kävellen Sydänmaantietä pitkin ilman katuvaloja raskaan liikenteen ja hurjastelevien autojen seassa on riski.

Pyörätien olisi hyvä jatkua Sydänmaihin asti, koska tällä tiellä tehdään myös paljon pyörälenkkiä Irjanteelle päin. Aikuisenakin tiellä on välillä pelottavaa kulkea, kun rekat ohittavat, ja varsinkin pienten koululaisten turvallisuus on oikeasti vaarassa. Eurajoelle on tehty pyörätiet ja katuvalot jo joka puolelle muualle, mutta Sydänmaantielle ei. Pitäisi tasapuolisesti kohdella kunnan asukkaita ja mahdollistaa turvallinen asuminen ja kulkeminen koululaisille ympäri Eurajokea.

Vastuuhenkilö

Vastuuhenkilö ei ole julkaissut nimeään.

Ota yhteyttä aloitteen vastuuhenkilöön

Osallistuja

1
1 kunnan asukas

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.