Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Taipalsaarella säilytettävä alakoulut kirkonkylällä, Saimaanharjulla ja Vehkataipaleella

Taipalsaari Kuntalaisaloite
Julkaistu 
10.5.2019
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
15.5.2019
Kunnan vastaus 
15.5.2019
Kunnan vastaus 
15.5.2019

Kunnan vastaus

Hei! Kiitos palautteesta - se on toimitettu eteenpäin kunnanvaltuuston jäsenille.

yst.terv.

Satu Tuomela
hallintosihteeri
Taipalsaaren kunta

Aloitteen sisältö

Taipalsaaren kunnassa on käyty keskustelua koulujen lakkautuksista vedoten kunnan heikkoon taloudelliseen tilanteeseen. Päätöksentekoa liittyen kouluverkkoon pitäisi tehdä pitkäjänteisesti lasten ja perheiden hyvinvointi huomioiden.

Uhka koulun lakkautuksesta vaikuttaa, erityisesti pienessä kunnassa, alueen vetovoimaisuuteen ja näkyy notkahduksina asukasluvussa. Koulujen lakkauttamissuunnitelmat sotivat Taipalsaaren kuntastrategiaa vastaan vähentäen kunnan vetovoimaisuutta ja yhteisöjen menestymistä. Tämä johtaa myös Taipalsaaren itsenäisyyden vaarantumiseen.

Kouluverkon tulee tukea myös tulevaa asuntorakentamista ja kaavoitusta. Lähikoulu on merkittävä asumista tukeva lähipalvelu ja vetovoimatekijä.

Koulujen lakkauttamisesta toteutuvat suorat säästöt ovat kyseenalaisia lisääntyvien koulukuljetuskustannusten vuoksi puhumattakaan välillisistä kustannuksista, joita kuljetukset ja pidemmät etäisyydet kodin ja lähikoulun välillä voivat aiheuttaa. Koulujen keskittäminen aiheuttaa myös investointikustannuksia. Lähikoulut ovat tärkeitä varsinkin pienemmille lapsille.

Me esitämme, että Taipalsaarella on noudatettava pitkäjänteistä suunnittelua kouluverkon kehittämisessä niin, että alakoulut säilytetään kirkonkylällä, Saimaanharjulla ja Vehkataipaleella.

Vastuuhenkilö

Heli Parta

Taipalsaari


Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.

Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.
153 Osallistunutta

Osallistujat

153

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.