Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Otalammen rannan ja rantatien liikenteen rauhoittaminen

Vihti Kuntalaisaloite
Julkaistu 
10.5.2019
Lähetetty kuntaan 
10.5.2019
Lähetetty kuntaan 
10.5.2019

Aloitteen sisältö

Otalammen ranta on koko kunnan ja erityisesti Otalammen alueen lasten Leikkipaikka ja ulkoilijoiden rauhallinen virkistyspaikka. Lammen rannalla ja lähialueella on runsaasti asutusta ja vapaa-ajan asutusta ja rantatie on iltaisin ja viikonloppuisin suosittu ulkoilulenkki.

Alueella on 30kmh nopeusrajoitus, jota ei juuri kukaan noudata. Todelliset ajonopeudet liikkuvat 50-100kmh välillä. Rantatielle ovat löytäneet myös moottoripyöräilijät mopopoikien lisäksi harjoittelemaan keulimista, kuminpolttoa sekä kiihdyttelyä. Keuliminen ja kuminpoltto ei aiheutta pelkästään äänihaittaa vaan vaarantaa sivullisten tiellä kulkijoiden turvallisuuden.
Alueella ylinopeutta ajavat juniori motoristit eivät välitä tiellä samaanaikaan liikkuvista lapsista tai ulkoilijoista vaan kiihdyttelevät ja keulivat muista piittaamatta.
Osuessaan jalankulkijaan tai pyöräilijään noista nopeuksista seurauksena on aina vähintään vakava loukkaantuminen tai hengenlähtö.
Tieosuudelle on saatava nopeushidasteet tai muut vastaavat kiihdyttelyn tai normaalista poikkeavan liikenteen estävät rajoitteet tai valvontalaitteet.

Vastuuhenkilö

Vastuuhenkilö ei ole julkaissut nimeään.

Tilaa sähköpostitiedotteet