Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

SAVITAIPALEEN KUNNAN ON LOPETETTAVA OMIEN JA SAVITAIPALEEN VANHAINTUKI RY:N KIINTEISTÖJEN, SEKÄ VANHUS- JA VAMMAISPALVELUIDEN MYYNTIPROSESSI MEHILÄINEN OY:LLE

Savitaipale Aloite kunnallisesta kansanäänestyksestä
Julkaistu 
10.5.2019
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
Kerää osallistujia

Aloitteen sisältö

Mikäli kunta myy, tai luovuttaa omistamansa sote-kiinteistöt ja valtuutuksella Savitaipaleen Vanhaintuki ry:n kiinteistöjä ja palveluita ( ryhmäkoti ) Mehiläinen Oy:lle, vaikeuttaa se tulevaisuudessa mahdollisia palveluiden uudelleenjärjestelyjä ratkaisevasti. Myyminen suorastaan "betonoi" kunnan mahdollisuudet. Näin luonnehtii Kuntaliiton sote-asioista vastaava varatoimitusjohtaja Hanna Tainio.

Lisäksi myynnit / luovutukset tarkoittavat, että savitaipalelaista omaisuutta myydään ulkomaalaiselle yhtiölle ja merkittäviä määriä alueen hoivarahaa suuntautuu jatkossa jatkuvasti ulos kunnasta vähentäen kunnan elinvoimaa entisestään.

Arvokysymyksenä kaupan toteutuminen merkitsee, pääsääntöisesti itsestään päättämään kykenemättömien vanhusten, vammaisten ja pitkäaikaissairaiden ottamista taloudellisen voitontavoittelun välineiksi. Tästä Suomessa on viime vuosilta paljon huonoja kokemuksia.

Esitämme, että Savitaipaleen kunta keskeyttää heti omistamiensa sote-palveluiden tuotantokäytössä olevien kiinteistöjen, sekä kaikkien muidenkin kauppaan kuuluvien palveluiden myynti- / luovutusprosessin Mehiläinen Oy:lle. Tai, että asiassa ainakin otetaan aikalisä, sillä muitakin ratkaisuja on olemassa.

Tämän päivän säästö, on huomisen lasku!

Aloitteen lisätiedot

Vastuuhenkilö

Osallistu aloitteeseen


Vain kunnan asukkaat voivat osallistua tähän aloitteeseen. Osallistuminen vaatii vahvan tunnistautumisen.

Osallistu aloitteeseen

Vain kunnan asukkaat voivat osallistua tähän aloitteeseen. Osallistuminen vaatii vahvan tunnistautumisen.
22 Osallistunutta

Osallistujat

22

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.