Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Ritaharjun hyvinvointipisteen jouduttaminen

Oulu Kuntalaisaloite
Julkaistu 
16.4.2019
Lähetetty kuntaan 
17.4.2019
Lähetetty kuntaan 
17.4.2019

Aloitteen sisältö

Nyt, kun terveyskeskuspalveluita keskitetään hyvinvointikeskuksiin, olisi erittäin tärkeää pitää lapsiperheiden terveyspalvelut (neuvola ja hammastarkastus) lähellä perheiden koteja. On kohtuutonta, että vuosittaiset käynnit joudutaan hoitamaan yli kymmenen kilometrin päästä perheen kotoa. Tämä on kohtuutonta sekä työssäkäyville että kotona lapsia hoitaville vanhemmille. Kaikilla perheillä ei ole kahta autoa käytettävissä, jotta vanhempi voisi kesken päivän käyttää lastaan tarkastuksissa. Työssäkäyville ei aina ole mahdollista järjestää 2-3 tuntia päivästä aikaa esimerkiksi neuvolakäynnille, kun matkaankin lapsen hakemiseksi menee puoli tuntia. Bussimatkustaminen ei myöskään ole aina mahdollista ja kohtuullista usean tai pienen lapsen kanssa.

Toivon, että Oulun kaupunki haluaa pitää hyvää huolta lapsiperheistä, jotta syntyvyys saadaan nousuun. On aivan eri poiketa vaunulenkin yhteydessä vauvan kuukausittaisessa neuvolassa kuin lähteä puoleksi tunniksi bussiin, jotta pääsee Tuiran terveysasemalle neuvolaan.

Pienet, paikalliset hyvinvointipisteet ovat myös tukemassa kestävää ympäristöpolitiikkaa: autoa ei tarvita tavanomaisten arkirutiinien hoitamiseen, vaan neuvolaan ja hammastarkastukseen pääsisi pyörällä tai kävellen.

Kustannuksetkaan kaupungille eivät nouse kovinkaan merkittävästi, jos hyvinvointipiste sijoitetaan koulun yhteyteen. Terveydenhoitajat, lääkärit ja hammashoitajat kävisivät pisteellä vain, jos heille on varattu aika.

Vastuuhenkilö

Vastuuhenkilö ei ole julkaissut nimeään.

Tilaa sähköpostitiedotteet