Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Pelastakaa museoveturi Ruuhvelt

Kouvola Kuntalaisaloite
Julkaistu 
9.4.2019
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
Kerää osallistujia

Aloitteen sisältö

Kouvolan on ryhdyttävä toimenpiteisiin museoveturin Ruuhveltin kunnostamiseksi ja säilyttämiseksi tuleville sukupolville.

Kouvolan kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 8.4.2019 käytännössä romuttaa Kouvolan rautatieasemalle olevan Museoveturi Ruuhveltin.

Riihimäki—Pietari-radan 100-vuotismuistoksi vuonna 1970 Kouvolan rauta-tieläiset siirsivät rautatieasemalle kunnostetun museoveturin, ”Pikku-Jumbon”, numeroltaan 859. Se nimettiin Kouvolan kaupungin 50-vuotisjuhla-vuonna 1973 ”Ruuhveltiksi” pitkäaikaisen ja arvostetun kaupunginjohtajan Eino Brofeldtin kunniaksi.

Eläkkeellä olevat kouvolalaiset veturinkuljettajat ovat vuosien saatossa kunnostaneet ja maalanneet veturia aina tarpeen mukaan. Nyt tuota talkooporukkaa ei juuri enää ole ja veturi on päässyt huonoon kuntoon.

Valitettavasti veturi ei sellaisenaan ole kuulunut millekään kaupungin toimielimelle. Asia on noussut esille nyt varsinkin lähestyvän asuntomessukesän takia, koska asemalle saapuville ihmisille veturi on varsin näkyvällä paikalla.
Tiedossa ei ole, että mikään taho ml. yritykset olisi olleet kiinnostuneita kunnostamaan Ruuhvelttia.

Kaupungin tilapalvelut on kuitenkin selvittänyt Ruuhveltin kunnostamismah-dollisuuksia kaupungin puolesta syksyn 2018 aikana. Tiedustelua on tehty mm. Lahden rautatieharrastajat topparoikka ry:ltä halukkuudesta kunnostaa veturia, mutta heillä ei ollut resursseja tähän tällä haavaa.

Kouvolan tilapalvelut on ollut yhteydessä Aikuiskoulutuskeskukseen ja tarjonnut kunnostustyötä osin oppilastyöksi. AKK:lta on saatu tarjous kunnostamisesta hintaan 100 806 € (alv 0%). Tällainen kunnostus veisi enemmän
aikaa, mutta tehtäisiin paikallista toimintaa tukevasti.

Kunnostettu Ruuhveltti olisi järkevää suojata samaan tapaan kuin kauppakeskus Veturin pihalla oleva veturi. Tällä pidennettäisiin huoltoväliä huomattavan paljon ja säästettäisiin tulevaisuudessa kustannuksia.

Aloitteen tarkoitus on säilyttää museoveturi Ruuhveltti Kouvolassa. Allekirjoita vetoomus, jotta Kouvolan kuuluisa museoveturi kunnostettaisiin Kouvolassa.

Aloitteen lisätiedot

Vastuuhenkilö

Osallistujat

224

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.