Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Puolukkakadun peruskorjaaminen.

Mikkeli Kuntalaisaloite
Julkaistu 
7.4.2019
Lähetetty kuntaan 
10.4.2019
Lähetetty kuntaan 
10.4.2019

Aloitteen sisältö

Aloite tehty kadun huonon kunnon korjaamisesta.
Asiasta käyty keskustelua sähköpostitse kaupungininsinöörin M.Väisäsen kanssa aikavälillä 10.5-31.8.2018. Ongelmasta on aikaisemmin toistuvasti oltu kaupungin suuntaan yhteydessä myös kadun toisten asukkaiden toimesta, mutta siitä puuttuu virallinen aloite, jonka kautta asian saisi myös kaupunkiympäristölautakunnan käsittelyyn ja sitä kautta taas asialle selkeä suunnitelma aikatauluineen.

Katu on tällä hetkellä pinnoitettu soralla. Kuivalla kelillä sorasta irtoa pölyä, ja sitä irtoa todella helposti. Jopa mopon jäljiltä nousee kunnon pölyn pilvi. Pöly tunkeutuu omakotitalojen pihoille, kertyy ikkunoille, talojen edessä seisoville autoille jne. Vaikea on pitää omaa asuntoa siistinä, jos hetken päästä pöllyttää vain lisää. Lisäksi pöly kuormittaa talon ilmanvaihtolaitteistoa, jos ilmanotto aukko on juuri sopivassa paikassa. Pölyn lisäksi soralla päällystetyllä kadulla, jossa on paljon erikokoisia irtonaisia kiviä, varsinkin lapsilla, on polkupyörällä ajaminen vaikeampi ja ei turvallista.

Kaupunki on luvannut pitää katua pölyämästä sitä kastelemalla. Viime vuoden 2018 kesän aikana nähtiin kastelua muutamalla kerralla. Kastelun laatu oli niin huonoa, että kastelun jälkeen jo seuraavalla päivällä katua täyttivät isot pölyn pilvet.

Toinen ongelma on kadulla kertyvä sadevesi ja sen aiheuttama lika. Nykyiset katujen rännikaivot eivät ole riittäviä johtamaan pois kadulle kertyviä sadevesimääriä tai kaivojen ympärillä tiepinnan profiili on väärään suuntaan, joka johtaa veden kaivosta ohi. Likaisesta kadusta on kaupungille lähetetty myös kuvia.

Kadun huono kunto on kaupungilla tiedoissa ja katu on kuulemma suunnittelussa. Kaupungininsinöörin mukaan suunnittelu on tarkoitus esittää tämän, 2019 vuoden ohjelmaan. Onko sitä tehty? Katua on esitetty esitettäväksi myös varsinaiseen saneerausohjelmaan. Valitettavasti ei ole sen enempää kerrottu, eikä ilmoitettu, milloin mitäkin tapahtuu. Kaupungin toimilla olisi enemmän uskottavuutta, jos ne olisivat myös aikataulutettuja, jotta myös asianosaiset (kadun asukkaat) pystyisi tilannetta seuraamaan.

Tämän aloitteen kautta toivoisin saada asian kaupunkiympäristölautakunnan käsittelyyn ja katua koskevista toimista tarkempaa aikataulua seuraavasti:
- milloin laaditaan kadun saneeraussuunnitelmat?
- milloin on tarkoitus katu peruskorjata?

Samalla toivoisin kaupungin kiinnittävän enemmän huomiota kadun kastelun riittävyydelle ja kastelun laadulle siihen asti, kunnes katu peruskorjataan.

Vastuuhenkilö

Vastuuhenkilö ei ole julkaissut nimeään.

Tilaa sähköpostitiedotteet