Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Uusia asumisoikeusasuntoja Nurmijärven kirkonkylälle

Nurmijärvi Kuntalaisaloite
Julkaistu 
7.4.2019
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
Kerää osallistujia

Aloitteen sisältö

Nurmijärven kirkonkylälle tulisi rakentaa asumisoikeusasuntoja, joissa on kohtuuhintaisista pieniä (yksiöitä ja kaksioita) ASO-asuntoja pieni- ja keskituloisille kunnan asukkaille. ASO-asuntojen käyttövastikkeet ovat vapaarahoitteisia vuokria edullisempia kaikissa suurissa kaupungeissa.

Nurmijärven kunnan yleisilme on rauhaisan luonnonläheinen, joten kirkonkylälle voitaisi rakentaa rivitaloja, joissa on tarjolla ASO-asuntoja (yksiöitä, kaksioita) pienille perheille ja yksineläville.

Nurmijärvin on asukasluvulta Suomen suurin kunta, joten toivottavaa olisi, että myös ASO-asuntoja voitaisi tarjota kunnan asukkaille. Vuonna 2018 Suomessa oli 47 100 asumisoikeusasuntoa (ASO-asuntoa) ja vuonna 2018 aloitettiin noin
1 700 ASO-asunnon rakentaminen. Nurmijärven kirkonkylälle ei ole rakennettu viime vuosina yhtään uutta asumisoikeusasuntoa.

Kunnan kuntastrategian tavoitteena on varmistaa, että Nurmijärvi kasvaa ja kehittyy tulevaisuudessakin viihtyisänä ja turvallisena paikkana, jossa voit valita monista eri vaihtoehdoista erilaiseen elämäntilanteeseen ja -tapaan sopivan asumispaikan ja asuntotyypin kilpailukykyiseen hintaan. ASO-asuntojen rakentamisella voitaisi tätä kunnan laatimaa strategiaa toteuttaa käytännössä.

Vastuuhenkilö

Vastuuhenkilö ei ole julkaissut nimeään.

Ota yhteyttä aloitteen vastuuhenkilöön

Osallistujat

3
3 kunnan asukasta

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.