Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Paketti ja kuorma-autoliikenteen rajoittaminen Sammonkadulla

Seinäjoki Kuntalaisaloite
Julkaistu 
5.4.2019
Lähetetty kuntaan 
10.4.2019
Lähetetty kuntaan 
10.4.2019

Aloitteen sisältö

Pohjan kaupunginosaan on Sammonkadun ja Pultrantien läheisyyteen rakentunut tai rakentumassa monia kerrostaloja. Lisäksi alueelle on rakennettu päiväkoti leikkikenttineen. Tämä on johtanut väestön ja henkilöliikenteen kasvuun Sammonkadun ympäristössä. Nykyiset liikennejärjestelyt Sammonkadulla aiheuttavat jatkuvasti riskitilanteita kokonaisuudessaan, mutta erityisesti riskejä aiheuttaa katua käyttävä paketti- ja kuorma-autoliikenne, joka ei suuremman massan vuoksi kykene reagoimaan äkillisesti muuttuviin tilanteisiin Sammonkadulla.

Paketti- ja kuorma-auto liikenne käyttää Sammonkatua kulkiessaan Pohjan valtatieltä Kapernaumin teollisuusalueelle. Kapernaumin teollisuusalueelle on Pohjan valtatieltä muitakin reittejä, kuten Valtatie 18, joka liittymiensä vuoksi soveltuu paremmin paketti- ja kuorma-autoliikenteen käytettäväksi.

Ehdotan, että Sammonkadulle asetetaan paketti- ja kuorma-auto liikenteen kieltomerkki (merkki nro. 313) lisäkyltillä taloihin ajo sallittu. Samoja liikennemerkkejä on monella Seinäjoen asuntoalueella, kuten Hyllykalliolla ja Pajuluomalla.

Vastuuhenkilö

Vastuuhenkilö ei ole julkaissut nimeään.

Tilaa sähköpostitiedotteet