Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Avantouinnista voimaa ja terveyttä

Asikkala Kuntalaisaloite
Julkaistu 
4.4.2019
Lähetetty kuntaan 
5.4.2019
Lähetetty kuntaan 
5.4.2019

Aloitteen sisältö

Avantouinti ei ole pelkästään vedessä uimista/ pulahtamista, vaan se on kokonaisuus , johon vaikuttaa paikan viihtyisyys, rauhallisuus ja maisema, jotka luovat puitteet avannossa käymisen kokonaisvaltaiselle hyvänolontunteelle.

Mielestäni majakkapaviljongin avantouintipaikka ei vastaa sitä, mitä se parhaimmillaan voisi olla. Majakan aukiollessa siinä on liikennettä, ravintolaan menijöitä, tai muuten vaan seisoskelijoita ja "töllöttäjiä". Tai pahimmillaan tupakoitsijoita pukukopin edustalla. Haluaisin mielummin hengittää raitista, puhdasta ilmaa kuin haistella tupakansavua mennessäni avantoon tai nauttia rauhallisesta ympäristöstä ilman ohikulkijoita ja sivustaseuraajia.

Koska se on venesatama niin syksyisin avantouintikauden jo alettua veneet seisovat pitkälle syksyyn , jonka seurauksena öljyä "lilluu" vedenpinnassa.
Onko tosiaan totta, että näin mahtavasta, vesien ympäröimästä paikasta ei löydy viihtyisämpää ja rauhallisempaa avantouintipaikkaa?
uskon, että muutkin kuin "vanhat naiset" innostuisivat käymään avannossa, jos paikka olisi jossakin muualla kuin majakkapaviljongilla. Itse ainakin yrittäisin houkutella mahdollisimman monia mukaan liikunnan lisäksi tällaiseen terveyttä ja hyvinvointia antavaan harrastukseen.

Oma ehdotukseni avantouintipaikalle olisi esim. Venetien päässä oleva uimapaikka, jos siihen saataisiin kunnon laituri joka pysyisi paikoillaan kesät ja talvet. Tai jokin muu rauhallisempi ja viihtyisämpi paikka kuin majakkapaviljongin ranta. Pukuhuoneena voisi toimia vaikkapa jonkunlainen lämmin "parakkikoppi". (mm. Oulussa on sellainen Oulujoen rannassa Tuirassa), johon avainta ja ylläpitokustannuksia varten olisi tietty summa kaudelta.

Toivon että tämä aloitteeni ei päädy suoraan käsittelemättömien joukkoon vaan että asia käsiteltäisiin ja saataisiin Vääksyyn kunnan ylläpitämä viihtyisä ja vetovoimainen terveyttä ja hyvinvointia edistävä avantouintipaikka!

Vastuuhenkilö

Vastuuhenkilö ei ole julkaissut nimeään.

Tilaa sähköpostitiedotteet