Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Aloite kunnallisesta kansanäänestyksestä turvapaikanhakijoiden vastaanottamissopimuksen irtisanomiseksi Mäntsälässä

Mäntsälä Aloite kunnallisesta kansanäänestyksestä
Julkaistu 
12.3.2019
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
Kerää osallistujia

Aloitteen sisältö

Mäntsälän kunnanvaltuusto päätti 11.3.2019 tehdä ELY-keskuksen kanssa jatkuvan sopimuksen, jonka mukaan Mäntsälä ottaa joka toinen vuosi 20 pakolaista tai 20 oleskeluluvan saanutta turvapaikanhakijaa Mäntsälään asumaan.

Valtion maksamista korvauksista huolimatta mäntsäläläisille syntyy tästä kustannuksia, joiden suuruutta kukaan ei edes tiedä etukäteen. Tulijoiden taustoista riippuen nekin korvaukset loppuvat 3:n tai 4:n vuoden kuluttua saapumisesta, vaikka kulut juoksisivat ennallaankin. Sopimukseen liittyy muita merkittäviä haasteita, taloudellisia ja turvallisuusriskejä Mäntsälälle sekä sen asukkaille. Näistä riskeistä löytyy runsaasti tietoa rikostilastoista ja mediasta Suomesta sekä ympäri koko Eurooppaa.

Koska ELY-sopimus on faktiivisesti kuntalaisten edun vastainen, riskaabeli ja poliitikoille lähinnä "arvopohjakysymys", kuuluisi kuntalaisten saada ihan itse päättää tästä asiasta, koska he kohtaavat päätöksen seurauksetkin.

Me allekirjoittaneet vaadimme Mäntsälän kuntaa järjestämään neuvoa antavan kuntalaisäänestyksen mahdollisimman pian, jossa äänioikeutetuilta Mäntsälän kuntalaisilta kysytään, että otetaanko Mäntsälään turvapaikanhakijoita: "Kyllä" vai "Ei". Jos enemmistö vastaa "Kyllä", jatketaan ko. ELY-sopimusta kunnanvaltuuston päättämällä tavalla. Jos enemmistö vastaa "Ei", niin ko. ELY-sopimus irtisanotaan mahdollisimman pian ja Mäntsälä lopettaa pakolaisten sekä turvapaikanhakijoiden ottamisen Mäntsälään.

Mäntsälän Puolesta ry

Aloitteen lisätiedot

Vastuuhenkilöt

Kari Peussa

Mäntsälä

Pekka Kärkkäinen

Mäntsälä


Ota yhteyttä aloitteen vastuuhenkilöihin

Osallistu aloitteeseen


Vain kunnan asukkaat voivat osallistua tähän aloitteeseen. Osallistuminen vaatii vahvan tunnistautumisen.

Osallistu aloitteeseen

Vain kunnan asukkaat voivat osallistua tähän aloitteeseen. Osallistuminen vaatii vahvan tunnistautumisen.
149 Osallistunutta

Osallistujat

149

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.