Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Leppäkorven kevyenliikenteen talvihoitotason palauttaminen aiempien vuosien tasolle

Pori Kuntalaisaloite
Julkaistu 
8.3.2019
Lähetetty kuntaan 
8.3.2019
Lähetetty kuntaan 
8.3.2019

Aloitteen sisältö

Leppäkorven kaupunginosan kevyenliikenteen talvihoidossa on laskettu tasoa. Aiemmin mm. Aittapellontie ja siihen liittyvä kevyenliikenteen väylän jatkoyhteys Mataratielle/Apilatielle aurattiin välittömästi lumentulon jälkeen. Jostain syystä tämän merkittävän kokoojakadun ja varsinkin koululaisten aamuisin käyttämän kevyenliikenteen osuuden auraus ja hiekoitus on kokonaan lopetettu kuluneena talvena.

Tästä on aiheutunut ongelmia aamuliikenteeseen, kun koululaiset ovat osin siirtyneet käyttämään vaarallista Vanhan Raumantien piennarta pyörätaipaleena kohti kouluja. Samoin kyseisen kokoojakadun aurauksen puute aiheutti suuria ongelmatilanteita helmikuun alussa, kun lumet sulivat, ja moottoriajoneuvot jäivät jumiin Aittapellontieltä kohti Vanhan Raumantietä nousevaan mäkeen.

Toivon, että Aittapellontien ja sen jatkeena olevan kevyen liikenteen osuuden talvihoito palautetaan aurauksineen ja hiekoituksineen aiempien vuosikymmenten riittävälle tasolle. Katuja Leppäkorvessa kaupunki ei myöskään enää hiekoittanut kertaakaan kuluneena talvena. Leppäkorven katujen kuntoa tulisi säännöllisesti tarkastella, mahdollisesti routavauriot tutkia ja tarvittaessa korjata. Alueen maaperän voimakkaan routimisen takia kaduille on muodostunut asfalttipintaan paikoin varsin syviä kuoppia ja reikiä.

Vastuuhenkilö

Heikki Honkanen

Pori


Tilaa sähköpostitiedotteet