Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Mattilantielle suojatie tai kaksikin

Eurajoki Kuntalaisaloite
Julkaistu 
4.2.2019
Lähetetty kuntaan 
6.2.2019
Lähetetty kuntaan 
6.2.2019

Aloitteen sisältö

Eurajoen Mattilantien varrella on monia sivuteitä ja runsaasti asutusta sekä ajoittain vilkastakin liikennettä. Tielle on viime aikoina saatu oma kevyen liikenteen väylä liikenneympyrällä, hyvä katuvalaistus ja jopa pusseja/roskiksia koirien jätöksille.

Kahden alakoululaisen vanhempana ja itsekin paljon jalan ja pyörällä liikkuvana täytyy kuitenkin ihmetellä kahta omituista tienylityskohtaa. Omituisiksi ne tekee suojatien puuttuminen väylillä, joissa on tarpeellista ylittää autotie ilman, että täytyisi kiertää useita satoja metrejä päästäkseen lähimmälle suojatielle.

Ensimmäinen ylitys on Majakan päiväkodista/ Keskustan koululta Veikkojen majalle/pulkkamäkeen johtava pururata. Lenkkeilijät, hiihtäjät, koiranulkoiluttajat, oikotieläiset ja tärkeimpänä tietysti niin ala- kuin yläkoululaiset käyttävät pururataa ahkerasti, mutta joutuvat varmastikin väistelemään vauhdikkaimpia autoilijoita. Osa kuskeista hidastaa tai jopa pysähtyy, mutta olisi niin tietä ylittäville kuin autoilijoillekin selkeämpää ja turvallisempaa, jos tällä kohdalla olisi suojatie. Kovasti kummastelen, ettei tällaiselle ole koettu tarvetta, kun kävely- ja pyörätietä alunperin suunniteltiin.

Toinen kohta, joka mielestäni tarvitsee suojatietä on Ylinentieltä johtava hiekkatie Mattilantielle. Jos suojatie tälle paikalle ei ole riittävän perusteltu, niin ainakin autotien näkyvyyden tulisi olla huimasti parempi hiekkatietä pitkin tultaessa. Nyt tienvarren kasvillisuus tms. peittää näkyvyyden vasemmalle lähes autotien reunalle asti. Tien reunassa pelmahtelevat ja kurkkivat kulkijat ovat tuskin autoilijankaan näkövinkkelistä mikään päivän piristys.

Vastuuhenkilö

Vastuuhenkilö ei ole julkaissut nimeään.

Tilaa sähköpostitiedotteet