Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Puistokujan ja Aininpolun puistojen ylläpitoa jatkettava

Laukaa Kuntalaisaloite
Julkaistu 
4.2.2019
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
Kerää osallistujia

Aloitteen sisältö

Laukaan Jokiniemestä Puistokujan ja Aininpolun puistojen ylläpito on päätetty lopettaa vähäiseten käyttäjämäärien vuoksi. Toivoisimme, että molempien leikkipuistojen ylläpitoa jatkettaisiin tulevaisuudessakin.

Alueen puistot on aamuisin erityisesti perhepäivähoidon käytössä. Alueella on useita perhepäivähoitajia ja puistoissa käydään useita kertoja viikossa. Puistossa on ulkoilun aikana helposti 15-20 lasta. Myös lähialueen vanhemmat lapsineen ja isovanhemmat lapsenlapsineen käyttävät puistoa. Moni pieni koululainen käyttää puistoja vapaa-ajallaan. Puistot sijaitsevat n. 0,5 km päässä toisistaan, mutta alle kolmevuotiaalle sekin on pitkä matka. Kumpaakin puistoa yhdistää se, että niihin on helppo tulla ja ne ovat suojassa liikenteeltä, jolloin lapsien on turvallista siellä leikkiä. Talviaikaan Puistokujan puisto on alueen puistoista ainoa, johon on mahdollista päästä rattailla ja jonka kävijämäärät riittävät pitämään puiston siinä kunnossa, että siellä on mahdollista 1-2-vuotiaidenkin liikkua.

Puistot täydentävät toisiaan tarjoten lapsille monipuolisen ympäristön liikkua, leikkiä ja tutkia luontoa. Puistokujan puistoa ympäröivä metsä on oivallinen leikkipaikka, kehittää mielikuvitusta ja tarjoaa helteillä varjoisia leikkipaikkoja lapsille. Talvella puistossa on hyvät pulkkamäet isommille ja pienemmille lapsille. Aininpolun puistossa puolestaan on iso nurmikenttä, jolla on hyvä pelailla erilaisia ulkopelejä, “kivipolku”, jolla voi kiipeillä ja harjoittaa karkeamotoriikkaa ja mäki, jota alas tullaan lumettomaan aikaan kierien/juosten
ja lumien tullessa pulkalla/liukurilla. Laukaan kunnan varhaiskasvatussuunnitelmassa on yhtenä painopisteenä luonto, sitä haluaisimme vaalia. “Luonto tarjoaa kokemuksia, materiaaleja ja mahdollisuuksia lapsen kokonaisvaltaiseen kehitykseen. Luonnossa lapsen uteliaisuus herää tutkimaan ja ihmettelemään eri aistein.” Juuri tätä nämä kaksi puistoa
tarjoavat.

Aloitteen lisätiedot

Vastuuhenkilöt

Elina Sihvonen

Laukaa

Anu Ahonen

Laukaa

Maria Flyktman

Laukaa


Anne Pasanen

Laukaa


Ota yhteyttä aloitteen vastuuhenkilöihin

Osallistu aloitteeseenOsallistujat

30

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.