Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Asukaspysäköinti saatava Espooseen

Espoo Kuntalaisaloite
Julkaistu 
4.2.2019
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
Kerää osallistujia

Aloitteen sisältö

Tämä on aloite sen eteen, että Espooseen kuuluisi saada sen asukkaille mahdollisuus ostaa parkkilupa kodin välittömään läheisyyteen kadunvarrelle jos taloyhtiöllä ei ole parkkipaikkaa vapaana tai myydä sen asukkaalle jolla on auto.
(Vastaavanlainen järjestely, kuin mikä on Helsingin kaupungilla käytössä).

Espoossa ei ole käytössä asukaspysäköintiä vieläkään, mutta autoja/autollisia talouksia on enemmän kuin taloyhtiöillä parkkipaikkoja tarjota sen asukkaille. Tästä epätasapainoisesta tilanteesta aiheutuu suurelle osalle Espoon asukkaista ongelma, jossa joudutaan taistelemaan vapaista "parkkikiekkopaikoista" ja lisäksi vielä kikkailemaan niiden aikarajoitteiden kanssa. Näin talvisaikaan vielä tämä ongelma korreloituu, kun kinokset ja rajallinen teiden kunnossapito rajoittavat entisestään tätä autopaikka-taistelua. Parkkipaikka-kaupankäynti lähialueen taloyhtiöiden ilmoitustauluilla on arkipäivää, joskin hankalaa ja työlästä sellaista.
Tämä ongelma tulee eteen etenkin sellaisille auton omistajille, jotka muuttavat Espooseen muualta ja joutuvat parkkipaikka-jonoon viimeiseksi ja joutuvat todennäköisesti odottamaan jonossa vuodenkin ennenkuin sellainen vapautuu.

Olisiko jo aika tämän autopainotteisen Espoon tehdä järkiratkaisu, ja mahdollistaa asukaspysäköinti kadun varteen niille joilla on autopaikalle tarve, mutta joille taloyhtiö tai isännöintiyhtiö ei ole kykeneväinen tarjoamaan parkkipaikkaa.
Olet sitten jo autopaikan omistava tai parkkipaikkaa tarvitseva, niin tue niitä jotka parkkipaikkaa tarvitsevat ja lähde mukaan tämän aloitteen ajamiseen.
Kiittäen: jokainen Espoon asukas vailla autopaikkaa.

Vastuuhenkilö

Osallistujat

12

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.