Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Aloite kiusaamisen vähentämiseksi Kuusamossa

Kuusamo Kuntalaisaloite
Julkaistu 
3.2.2019
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
Kerää osallistujia

Aloitteen sisältö

Kuusamon kaupunki teetti vuonna 2018 harrastekyselyn, jossa kartoitettiin myös lasten ja nuorten harrastamisen esteitä. Kolmanneksi suurin este harrastamiselle oli kiusaaminen. Kiusaamisongelmasta on tullut yhteydenottoja myös Kuusamon vanhempainyhdistykselle vanhemmilta, joiden lapset kärsivät toistuvasti kiusaamisesta koulussa tai vapaa-ajalla. Kouluilla ei ole riittävästi resursseja ja aidosti tehokkaita keinoja puuttua kaikkiin tilanteisiin. Käytössä oleva Kiva-koulu ei ole pystynyt vastaamaan kaikkiin haasteisiin, eikä siitä ole apua harrastuksissa ja vapaa-ajalla tapahtuvaan kiusaamiseen.

Kuopion kaupungin varhaiskasvatuksessa on tehty ”Kiusaamisen ehkäisyn ja puuttumisen suunnitelma”. Kuopion kaupunki on palkannut vakituiseen tehtävään draamakasvattajan nuorten ja lasten tunne- ja vuorovaikutustaitojen kehittämistehtäviin. Draamakasvattajan työhön kuuluvat opetus- ja asiantuntijatehtävät, jotka edistävät kuopiolaisten perusopetusikäisten nuorten ja lasten ilmaisu-, vuorovaikutus- ja tunnetaitoja. Kuopion kaupunki on myös koonnut Sankarikaveri -koulutuspaketin työkaluksi opettajille ja muille aikuisille kiusaamiseen puuttumiseksi.

Ehdotamme, että Kuusamon kaupunki
- tekee oman kiusaamisen ehkäisyn ja puuttumisen suunnitelman,
- perustaa monialaisen työryhmän uusien keinojen löytämiseksi kiusaamisen vähentämiseksi. Työryhmässä voisi olla mukana myös vanhempia, nuoria ja harrastusyhdistysten ohjaajia.
- ottaa käyttöön Kuopion draamakasvatusmallin kiusaamisen vähentämiseksi.
- ottaa käyttöön Kuopiossa kehitetyn ilmaisen Sankarikaveri -koulutuspaketin.
- alkaa tehdä yhteistyötä yhdistysten ja järjestöjen kanssa kiusaamiseen puuttumiseksi myös harrastuksissa ja vapaa-ajalla.

Aloitteen lisätiedot

Vastuuhenkilöt

Sini Aittakumpu

Kuusamo

Ulla Moilanen

Kuusamo


Ota yhteyttä aloitteen vastuuhenkilöihin

Osallistujat

47

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.