Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Ilo elää Ilomantsissa - ilo liikkua Ilomantsissa, talviliikuntareitti Ilomantsiin kävelijöille, juoksijoille ja muille ulkoilmasta nauttijoille

Ilomantsi Kuntalaisaloite
Julkaistu 
18.1.2019
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
11.2.2019
Kunnan vastaus 
13.2.2019
Kunnan vastaus 
13.2.2019

Kunnan vastaus

Ilomantsin kunta on vastaanottanut aloitteenne 11.2.2019. Aloite käsitellään 6 kk:n kuluessa vastaanottopäivästä.

Aloitteen sisältö

Ilo liikkua Ilomantsissa

Voisiko Ilomantsin kunta järjestää myös kävelijöille ja muille ei suksilla liikkuville talviliikuntareitin?

- Kotimäen koulun takaa vievä kävelyreitti pitkospuita pitkin hautausmaalle on myös talvisaikaan suosittu kävelyreitti. Tällä hetkellä sen lumet auraa tai siis kolaa kuntalainen "arjen sankari" ilmaiseksi, hän tekee kuntalaisten hyväksi työtä parhaillaan jopa viisi tuntia. Olisiko kunnalla jatkossa mahdollista aurata tätä tai helpottaa "arjen sankarin" työpanosta sekä jotenkin palkita häntä.

- Ilomantsi tarvitsee talvikunnossapidettäviä monikäyttöreittejä, joilla kävelijät, juoksijat ja maastopyöräilijät sekä muut ulkoilmasta nauttijat voisivat kulkea luonnossa hiihtäjiä häiritsemättä, myös talvella.

- Useissa kunnissa ja kaupungeissa on saatu erittäin myönteisiä kokemuksia kävely- ja pyöräilypolkujen perustamisesta latuverkoston yhteyteen, mm. Joensuussa on tehty kävelyura hiihtoladun viereen.

- Liikuntatoimen tulisi siis keskittyä tarjoamaan useammille kuntalaiselle mahdollisuus liikkua luonnossa ympärivuotisesti luvan kanssa. On myös kunnan etu, että mahdollisimman moni kuntalainen käyttäisi yhteisillä varoilla kunnostettuja ulkoilureitistöjä ja näin edistäisivät omaa terveyttään ja hyvinvointiaan.

Vastuuhenkilö

Elina Laakkonen

Ilomantsi


Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.

Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.
38 Osallistunutta

Osallistujat

38

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.