Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Kevyen liikenteen väylä Someron keskustasta (havuharjuntien ja helsingintienristeyksestä) Oinasjärven koululle saakka.

Somero Kuntalaisaloite
Julkaistu 
16.1.2019
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
28.1.2019
Lähetetty kuntaan 
28.1.2019

Aloitteen sisältö

Kevyen liikenteen väylä välillä Someron keskusta – Oinasjärven koulu Somerniemi, on asukkaiden turvallisuuden vuoksi välttämätön. Ajonopeus Helsingintiellä on 80km/h ja tietä käyttävien ajoneuvojen määrä on suuri. Tie on kapea sekä penkereet lähes olemattomat. Tietä käyttävät isot kuorma-autot, maatalousajoneuvot, henkilöautot, mopot, pyöräilijät, jalankulkijat sekä niiden joukossa koululaiset. Rakentamalla kevyen liikenteen väylän kaupungin keskustasta Oinasjärven koululle (n. 16km) saisimme tuolta vilkkaalta tieltä turvaan pyöräilijät ja jalankulkijat, sekä mahdollisesti salliessamme myös mopoilijat.

Autoilijoiden olisi turvallista ajaa tietä, kun ei jatkuvasti tarvitsisi väistää tien reunaa käyttävää kävelijää. Kävelijöiden tai pyöräilijöiden ei tarvitsisi enää pelätä henkensä puolesta. Väylän rakentaminen olisi oiva esimerkki lisätä koululaisten liikkumista, kun koulumatkan Oinasjärven kouluun tai keskustan kouluihin voisi taittaa itse liikkuen. Asukkaat aktivoituisivat liikkumaan taajaman ulkopuolelle, kun suositun viikinlenkin voisi pyöräillä pelkäämättä ajoneuvoja. Liikunnan hyödyt kyllä tiedetään. Mökkiläiset olisivat tyytyväisiä, kun Someron keskustaan pääsisi muullakin tavalla kuin autolla. Kenties kevyen liikenteen väylä loisi myös uusia tontteja Helsingintien varteen ja uudet tontit toisivat maalaiskaupungin rauhasta nauttivia, mutta pienen ajomatkan päässä Helsingistä, asuntoa haluavia asukkaita kaupunkiin. Väylän rahoitusta kannattaa selvitellä myös valtion avustuksista.

Tehdään tämä väylä nyt ja lopetetaan se hunteeraaminen.

Aloitteen lisätiedot

Vastuuhenkilö

Laura Nuotio

Somero


Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.

Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.
291 Osallistunutta

Osallistujat

291

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.