Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Yksilöllinen hoito ykköstyypin diabeetikoille

Hankasalmi Kuntalaisaloite
Julkaistu 
12.12.2018
Lähetetty kuntaan 
17.12.2018
Lähetetty kuntaan 
17.12.2018

Aloitteen sisältö

Hankasalmi on kunnostautunut Libren hankkimisessa tyypin 1 diabeetikoiden käyttöön. Tämä on hieno asia ottaen huomioon Jyten nihkeän kannan. Hoitoon panostaminen tuottaa kuitenkin pitkällä aikajänteellä isot säästöt, kun mahdollisesti pystymään ennaltaehkäisemään lisäsairauksia.
Ehdottaisinkin hoitovaihtoehtojen laajentamista Libren lisäksi myös pumppuhoidoissa Omnipodin hankkimiseen siinä kohtaa, kun se hoitavan tahon kannalta katsottuna olisi perusteltua. Tällä hetkellä Omnipod on saatavilla ainoastaan hoitotarvikejakelun kautta, jolloin päätös maksamisesta jää kunnalle. Jyte on tehnyt asiassa kielteisen päätöksen, mutta esimerkiksi Joutsassa on tehty päätös Omnipodin hankkimisesta. Perinteisistä pumpuista tehdään edelleen päätös sairaanhoitopiirin tasolla, tämä on usein hieman kalliimpaa ja lasku tulee tässäkin tapauksessa kuitenkin lopulta kunnalle.

Lisäksi ehdottaisin, että kunta voisi suhtautua joustavasti myös muihin vaihtoehtoihin, jos Libren käyttö osoittautuu esimerkiksi iho-oireiden vuoksi haasteelliseksi.

Vastuuhenkilö

Vastuuhenkilö ei ole julkaissut nimeään.

Tilaa sähköpostitiedotteet