Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Osittaishiekoitus kevyen liikenteen väylille

Raahe Kuntalaisaloite
Julkaistu 
4.12.2018
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
4.2.2019
Lähetetty kuntaan 
4.2.2019

Aloitteen sisältö

Ehdotan, että Raahen kaupunki ottaa käyttöön ennalta määritellyillä kevyen liikenteen väylillä osittaisen hiekoituksen jättämällä väylältä 1/3 osan hiekoittamatta potkukelkkailun ja pulkan vetämisen mahdollistamiseksi. Lain puitteissa tämä on mahdollista (Laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa ja puhtaanapidosta 3 luku, 3.5 §).

Osittaisella hiekoituksella voidaan vähentää hiekoituskustannuksia ja keväällä tapahtuvasta puhdistuksesta aiheutuvia kuluja. Osittainen hiekoitus lisää myös terveysvaikutuksia, kun matka kauppaan tai päiväkotiin onnistuu vaivattomasti potkukelkalla tai pulkalla. Myös yksityisautoilu vähenee, kun isommatkin ostokset voidaan tuoda kelkan kyydissä. Potkukelkkailu on viime vuosina nostanut suosiotaan. Osittaisella hiekoituksella on myös turvallisuusnäkökulma, kun viralliset pulkkareitit ovat kuntalaisten tiedossa ja näin ollen pienten lasten kanssa ei tarvitse kulkea ”lumen perässä”.

Osittaisesta hiekoituksesta tulee tiedottaa riittävästi käyttämällä Raahen kaupungin eri tiedotuskanavia sekä lisäämällä kylttejä osittain hiekoitetuille kevyen liikenteen väyläosuuksille.

Vastuuhenkilö

Johanna Talus

Raahe


Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.

Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.
47 Osallistunutta

Osallistujat

47

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.