Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Osittaishiekoitus kevyen liikenteen väylille

Raahe Kuntalaisaloite
Julkaistu 
4.12.2018
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
Kerää osallistujia

Aloitteen sisältö

Ehdotan, että Raahen kaupunki ottaa käyttöön ennalta määritellyillä kevyen liikenteen väylillä osittaisen hiekoituksen jättämällä väylältä 1/3 osan hiekoittamatta potkukelkkailun ja pulkan vetämisen mahdollistamiseksi. Lain puitteissa tämä on mahdollista (Laki kadun ja eräiden yleisten alueiden kunnossa ja puhtaanapidosta 3 luku, 3.5 §).

Osittaisella hiekoituksella voidaan vähentää hiekoituskustannuksia ja keväällä tapahtuvasta puhdistuksesta aiheutuvia kuluja. Osittainen hiekoitus lisää myös terveysvaikutuksia, kun matka kauppaan tai päiväkotiin onnistuu vaivattomasti potkukelkalla tai pulkalla. Myös yksityisautoilu vähenee, kun isommatkin ostokset voidaan tuoda kelkan kyydissä. Potkukelkkailu on viime vuosina nostanut suosiotaan. Osittaisella hiekoituksella on myös turvallisuusnäkökulma, kun viralliset pulkkareitit ovat kuntalaisten tiedossa ja näin ollen pienten lasten kanssa ei tarvitse kulkea ”lumen perässä”.

Osittaisesta hiekoituksesta tulee tiedottaa riittävästi käyttämällä Raahen kaupungin eri tiedotuskanavia sekä lisäämällä kylttejä osittain hiekoitetuille kevyen liikenteen väyläosuuksille.

Vastuuhenkilö

Osallistujat

42

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.