Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Koirapuisto Ruskon kuntaan.

Rusko Kuntalaisaloite
Julkaistu 
23.11.2018
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
Kerää osallistujia

Aloitteen sisältö

Ruskon kunnan alueella on paljon koiria, mutta kunnasta puuttuu aidattu alue koirien vapaana pitoa varten. Kunnassa toimii aktiivinen Ruskon Koiraihmiset facebook ryhmä, jonka jäsenistä osa on lenkkeillyt aktiivisesti yleensä kerran viikossa järjestettävillä yhteislenkeillä. Lenkit ovat suuntautuneet metsiin ympäri kuntaa. Lenkit ovat olleet sosiaalisesti hyödyllisiä niin koirille kuin omistajillekin. Kiinnipitoajan ulkopuolella koirat ovat saaneet juosta metsässä yhdessä leikkien lajille luonnollisella tavalla. Tästä on kuitenkin tullut myös ongelmia. Koirat ovat esimerkiksi saattaneet lähteä seuraamaan jotain mielenkiintoista hajua tai vastaan tulla koiria pelkäävä ihminen.

Koirapuisto olisi hyödyllinen ja turvallinen alue, jossa koirat voisi päästää vapaaksi luvallisesti ilman, että se aiheuttaa häiriötä muille. Koirapuisto mahdollistaisi myös koirien leikkimisen ja liikuttaminen vapaana myös kiinnipitoajan keväästä syksyyn. Puisto myös helpottaisi tilanteita, joissa koiran omistaja on fyysisesti esim sairauden, tapaturman tai operaation vuoksi rajallisesti kykenevä huolehtimaan koiran koulutuksessa.

Vastuuhenkilö

Osallistujat

66

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.