Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Mikaelin ympäristön kohentaminen ja uudet asuintalot

Mikkeli Kuntalaisaloite
Julkaistu 
16.11.2018
Lähetetty kuntaan 
16.11.2018
Lähetetty kuntaan 
16.11.2018

Aloitteen sisältö

Hieno konsertti- ja kongressitalo Mikaeli lojuu melkein suossa; ympäristö on masentava. Ehdotan Pankalammin ja myös jonkin matkaa joen ruoppaamista sekä kauniin, lammen reunoja muotoilevan kiveyksen ja kivipintaisen kevytväylän rakentamista lammen ympäri sekä lammen nurkalle kaupungin puolelle korkeiden valkoisten betonitalojen rakentamista. Tornitalojen tieltä purettaisiin keltainen autiotalo ja muuta vanhaa rakennusta. Samalla tuo lammen nurkka siistiytyisi. Talot olisivat komeita rinteen vihreää metsää vasten.
Mikäli uimakojuja ei poisteta, niiden tulisi olla valkoisia, kesäuimakoppi valkoiseksi maalattua betonia. Laituri jäisi.
Huolehdittaisiin lammen reunojen risukkoa pois. Näin korostuisivat isot puut, varsinkin koivut valkoisine runkoineen lammen reunoilla.
Koiratarhan ja lammen välille istutettaisiin rivi isoja koivuja ja niiden runkojen taakse valkoinen syreeni- tai/ja R uusupensasrivi, jottei koiratarha näy kivetykselle eikä kevytväylälle. Tämä koiratarhan naamiointi on yhtä tärkeä kuin ruoppaus.
Valkoisen kaarisillan kuperuutta vähennettäisiin ja kannen päitä hiottaisiin helppokulkuisemmiksi pyöriä ja vaunuja ajatellen.

Aloitteen lisätiedot

Vastuuhenkilö

Marja-Liisa Ahvenniemi, Mikkeli

Mikkeli


Tilaa sähköpostitiedotteet