Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Ikääntyville kuntalaisille kohtuuhintaisia asuntoja.

Rusko Kuntalaisaloite
Julkaistu 
4.11.2018
Lähetetty kuntaan 
5.11.2018
Lähetetty kuntaan 
5.11.2018

Aloitteen sisältö

Väestä ikääntyy- myös täällä Ruskolla. Rusko-Vahtoalueella on paljon ok-asujia joista luultavasti monet itseni lisäksi pohtivat lähitulevaisuuden
asumisjärjestelyjään. Asumiskustannukset ovat nousseet, öljynhinta, sähkönsiirto, ja kiinteistövero. Eläkkeet eivät ja niinpä eläkeläiset ja erityisesti yksinasuvat ovat entistä tiukemmalla taloudessaan. Vanhojen 60-70 luvujen talojen my y ntihinnalla ei pysty ostamaan kunnan alueella tarjolla olevaa uudistuotantoa mm. rivitalo-ja kerrostaloasuntoja. Toisaalta myös haluaisi, että asunnon vaihdon jälkeen jäisi rahaa " vanhuuden turvaksi" ja haluaisi varautua mm. mahdollisesti kasvaviin terv eydenhoitomenoihin. Olemme siis ok-talojemme "v ankeina". "Kotini on linnani"
Asumisoikeusasuntoja on monissa lähikunnissa ja niiden suosio o n kasvava. Ehdotan, että Ruskolla mietittäisiin tätä vaihtoehtoa Aran kanssa. Asumisoike usasuntojen kk/vastikkeet ovat melko korkeat mutta merkittävästi nykyistä vuokratasoa alemmat. "Kynnysraha" on esim. kaksiosta n.20.000€ vastike n. 550€.
Asumisoieusasuntoja on toki myös suurempia. Niitä on runsaasti lähikunnissa: Raisiossa, Liedossa, Naantalissa j a Turussa.
Keskitasoisella eläkkeellä siitä selviäisi kun on selvinnyt esim.ok-t a lon kuluistakin.
Rahaa jäisi myös vanhan asunnon myynnistä vanhuuden turvaksi. Kynnyrahan saa takaisin indeksikorotuksilla kun asunnosta luovutaan.
Kunnan rakennuttamat seniorivuokra-asunnot olisivat myös vaihtoehto kohtuullusella vuokratasolla ja myös kohtuullisen kokoisia 45-55 neliötä.
Nykytilanteessa jos muuttaa Rusk olta 7 km Turun suuntaan esim Runosmäki, saa asunnon 100.000€ edullisemmin!!! Moni ( myös minä) haluaisi asua täällä Ruskolla myös tulevaisuudessa.
Vastuuhenkilö

Riitta Graan

Rusko


Tilaa sähköpostitiedotteet