Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Mikkelin lukio tarvitsee oman liikuntasalin

Mikkeli Kuntalaisaloite
Julkaistu 
15.10.2018
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
2.11.2018
Lähetetty kuntaan 
2.11.2018

Aloitteen sisältö

Mikkeli 10.10.2018

Kaupunginhallitus
Kasvatus- ja opetuslautakunta
Kaupunkiympäristölautakunta

MIKKELIN LUKION OPETTAJA- JA OPISKELIJAKUNNAN ALOITE LIIKUNTATILOJEN RAKENTAMISEKSI MIKKELIN LUKIOLLE

Tiivistelmä

Mikkelin lukio tarvitsee lukion välittömässä läheisyydessä sijaitsevan oman sisäliikuntatilan, suuren liikuntasalin, johon mahtuu liikuntaryhmien lisäksi myös koko lukion väki koulun omissa tapahtumissa.

Runeberginaukion urheilutalo on aivan Mikkelin lukion rakennuksen vieressä ja palvelee nykyään Mikkelin lukiota päivittäisessä liikuntatuntikäytössä. Rakennus on kuitenkin huonokuntoinen, ja sen purkamista on suunniteltu. Tontille kaavaillun asuinkerrostalon sijaan urheilutalon paikalle tarvitaan kuitenkin uusi liikuntahalli lukion yli 700 opiskelijan liikunnanopetusta varten. Mikkelin lukiolla on keskimäärin noin 40 oppituntia liikuntaa viikossa, joten tarve omalle salille lienee kiistämätön.

Lukiolaiset harrastavat liikuntaa mielellään, jos olosuhteet ovat otolliset. Välituntisin ja hyppytunneilla urheilutalon sali on nykyään ahkerassa käytössä. Lukiolainen valitsee myös lukujärjestykseensä mielellään virkistäviä liikuntakursseja, jos osallistuminen niille ei aiheuta paljon ylimääräistä vaivaa. Lähellä sijaitseva liikuntasali on keskeinen tekijä liikunta-aktiivisuuden lisäämisessä.

Saimaa Stadiumia on ehdotettu lukion liikuntatilahaasteiden ratkaisuksi, mutta 2,3 kilometrin välimatka on näissä ehdotuksissa joko unohdettu tai vähätellen mitätöity. Tämä kuitenkin on liian pitkä matka välitunnin aikana siirryttäväksi. Lukiorakennuksessa ei ole minkäänlaisia liikunta- tai pukeutumistiloja, joten myös ulkoliikunnassa lähellä olevan urheilutalon tilat ovat lukiolle tärkeät.

Liikunnanopetuksella ja koulupäivän aikaisella omatoimisella liikunnalla on lukiolaisten hyvinvoinnin edistämiseen suuri merkitys. Mikkelin kaupungin pitäisi kaikin toimin pyrkiä nuorten liikkumattomuuden vähentämiseen. Asuinkerrostaloja voi rakentaa muuallekin tai hyvällä suunnittelulla myös urheilutalon viereen.

Runeberginaukio 1:n tontille ei ole sopivaa rakentaa asuinkerrostaloja, jos se samalla tarkoittaa, että Mikkelin lukiolle ei voida järjestää lukion välittömässä läheisyydessä olevaa liikuntasalia.

Aloitteen pidempi versio perusteluineen on liitteenä.

Mikkelin lukion opettajakunta
Mikkelin lukion opiskelijakunnan hallitus

Liitteet

Aloitteen lisätiedot

Vastuuhenkilöt

Kalle Bäck

Mikkeli

Tuula Kärkkäinen

Mikkeli

Taija Jäppinen

Mikkeli


Jaana Wikstén

Mikkeli

Noora Papinkivi

Mikkeli

Ulla Koivukangas

Mikkeli


Marja-Liisa Karppanen

Mikkeli


Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.

Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.
1207 Osallistunutta
818 kerätty tässä palvelussa, joista
785 kunnan asukasta
589 nimeä julkaistu palvelussa
389 nimeä lisäksi kerätty muualla

Osallistujat

1207
818 kerätty tässä palvelussa, joista
785 kunnan asukasta
589 nimeä julkaistu palvelussa
389 nimeä lisäksi kerätty muualla

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.