Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Kouvolan Marjoniemen koirapuiston valaisu

Kouvola Kuntalaisaloite
Julkaistu 
5.10.2018
Lähetetty kuntaan 
10.10.2018
Kunnan vastaus 
1.11.2018
Kunnan vastaus 
1.11.2018

Kunnan vastaus

Vallitsevan taloustilanteen takia Marjoniemen koirapuiston valaistuksen kehitys ei tällä hetkellä ole ajankohtaista. Koirapuiston länsipuolelle suunnitteilla olevan Kymenlaaksontien jatkeen suunnitelmien edetessä asiaa voidaan tarkastella uudestaan.

Antti Nyberg
rakennuttajapäällikkö

Liitteet

Aloitteen sisältö

Hei! Keskustassa asuvana koiranomistajana olen kiinnittänyt huomiota siihen, että läheistä Marjoniemen koirapuistoa/-aitausta terveyskeskuksen takana on käytännössä mahdoton käyttää pimeän tultua, koska siellä ei ole minkäänlaista valaistusta.

Puisto pimenee jo tähän aikaan vuodesta, lokakuun alussa, noin kello 19.30. Pimeän tultua aitauksessa ei ole turvallista ulkoiluttaa toisilleen vieraita koiria. Kesäisin aitauksen käyttö on mahdollista iltaisin huomattavasti pidempään, kun valoa riittää.

ESITYS: Voisiko terveyskeskusrakennuksen takana olevaa hiekkatietä valaiseviin valopylväisiin kiinnittää (tarpeeksi tehokkaat) valot/valonheittimet, jotka osoittaisivat koirapuiston suuntaan ja antaisivat mahdollisuuden käyttää puistoa myös pimeinä syys- ja talvi-iltoina? Valot voisivat syttyä hämäräkytkimellä ja sammua esimerkiksi kello 22, minkä jälkeen puiston käyttöaste ei varmaankaan ole kovin suuri.

Koska valopylväät ja sähköt ovat paikalla jo valmiina, en usko vaivan tai kustannusten muodostuvan kovin suuriksi. Luulen, että lisäkseni muutkin alueen koiraihmiset arvostaisivat puiston valaisemista.

Kiitos, jos harkitsette asiaa!

Aloitteen lisätiedot

Vastuuhenkilö

Vastuuhenkilö ei ole julkaissut nimeään.