Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Kallio Block Partyn kieltäminen Helsingissä

Helsinki Kuntalaisaloite
Julkaistu 
5.8.2018
Lähetetty kuntaan 
6.8.2018
Lähetetty kuntaan 
6.8.2018

Aloitteen sisältö

Teen aloitteen Kallio Block Partyn kieltämiseksi Helsingissä.
Syynä ovat se aiheuttamat terveys- ja ympäristöhaitat ja häiriökäyttäytyminen. Kallio Block Party aiheuttaa aivan liian kovaa melua, roskaamista, nuorison juopottelua ja häiriökäyttäytymistä ja yleistä levottomuutta ja pelkoa.

Perustelut:

1. Kallio Block Partyn melun aiheuttamat terveydelliset haitat:
-heikentää kuuloa ja aiheuttaa kuulovaurioita
-aiheuttaa stressiä, virittää elimistön hälytystilaan, mistä seuraa verenpaineen nousua, altistumista sepelvaltimotaudille ja sydän infarkti riski kasvaa
-aiheuttaa unihäiriöitä (mm. lapset ja vanhukset eivät saa nukuttua). On järkyttävää kuunnella kammottavan kovaa musiikkia, joka estää normaalin nukkumisrytmin.
-heikentää oppimista ja tarkkaavaisuutta, heikentää muistia ja keskittymiskykyä (en pystynyt 4.8.2018. tekemään töitä omassa kodissani Kallio Block Partyn aiheuttaman meluhaitan vuoksi)
-lemmikit pelkäävät kovaa melua

2. Kallio Block Partyn aiheuttamat ympäristöhaitat:
-runsas roskaaminen
-lasinsirpaleita kaduilla ja puistoissa aiheuttavat trauma vaaran
-nuoriso virtsaa ympäristön kaduille ja puistoihin
-hajuhaitta ruokateltoista ja virtsasta

3. Kallio Block Partyn runsas osallistujamäärä ja poikkeusjärjestelyt
-nuorison häiriökäyttäytyminen ja juopottelu aiheuttavat pelkoa vanhuksissa ja lapsissa ja lemmikeissä, jotka eivät uskalla mennä ulos ennen niin turvalliselle asuinalueelleen
-asuinalueelle aiheutuu liikennehaittaa. Itse olen liikuntavammainen enkä päässyt taksilla oman porraskäytäväni eteen kuten tavallista. Onko oikein, että liikuntavammaisilta evätään pääsy omaan kotiinsa Kallio Block Partyn vuoksi?
-kun yritin päästä ulos, niin ulkona ulko-oven portailla istuu kaljoittelevaa nuorisoa, joka estää pääsyn ulos

Mielestäni Kallio Block Partylle ei tule enää antaa lupaa järjestää näitä nuorisolle suunnattuja juopottelujuhlia, jotka sotkevat kyseisen asuinalueen ympäristön ja liikenteen täysin. Kyseessä on nimenomaan nuorison juhla, sillä vanhuksia siellä ei ole eikä siellä edes soiteta erityyppistä musiikkia eri-ikäisille ihmisille. Vain rokkia ja räppiä KOVAA.

Vastuuhenkilö

Leila Jeskanen

Helsinki


Tilaa sähköpostitiedotteet