Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Kaupungin omakotitalotonttien rakennusvelvoitteen prosenttiluku alemmaksi

Rovaniemi Kuntalaisaloite
Julkaistu 
31.7.2018
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
Kerää osallistujia

Aloitteen sisältö

Esitän, että Rovaniemen kaupunki alentaisi omakotitalotonttien rakentamisvelvoitetta 40 %:sta 30 %:iin tontille sallitusta rakennusoikeudesta. Kaupungin kaavoittamista omakotitalotonteista lähes kaikki ovat rakennusoikeudeltaan yli 200 kerrosalaneliötä, jolloin velvollisuutena on rakentaa kerrosalaista tilaa vähintään 80 neliötä. Toki siihen voi sisältyä esimerkiksi erillinen ulkovarasto tai autotalli, mutta monille sellaisen rakentaminen on tarpeetonta.

Rakentamisvelvoiteprosentin alentaminen mahdollistaisi pienempien omakotitalojen rakentamisen, jolloin materiaali-, rakennus- ja asumiskustannukset olisivat pienemmät, mikä on ympäristöystävällistä. Lisäksi se antaisi paremmat edellytykset omakotitalon rakentamiseen tai rakennuttamiseen esimerkiksi yksin asuville ihmisille, lapsettomille pariskunnille tai pienperheille, jotka haaveilevat omakotitalossa asumisesta, ja joille riittäisi hyvin esimerkiksi 60-80 neliön kokoinen omakotitalo. Samalla myös omakotitalon rakentamisen kynnys madaltuisi henkilöille tai perheille, joille pankit eivät myönnä lainaa nykyisen rakennusvelvoitteen mukaiselle kerrosalaneliömäärälle, tai jotka muuten vain eivät halua ottaa liian suurta taloudellista riskiä oman kodin rakentamisessa.

Vastuuhenkilö

Vastuuhenkilö ei ole julkaissut nimeään.

Ota yhteyttä aloitteen vastuuhenkilöön

Osallistuja

1
1 kunnan asukas

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.