Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Vanha kirkkotien liikenneturvallisuuden parantaminen

Espoo Kuntalaisaloite
Julkaistu 
11.7.2018
Lähetetty kuntaan 
12.7.2018
Lähetetty kuntaan 
12.7.2018

Aloitteen sisältö

Kuutisen vuotta sitten Espoon kaupunki oli tekemässä Vanhalle kirkkotielle kunnallisteknisiä töitä, jolloin siitä tiedon saatuamme lähetin Espoon kaupungille suurinpiirtein allaolevan sisältöisen kirjeen, tosin silloin omissa nimissäni.

Tarkoituksenani oli, että samassa yhteydessä voisi samalla tehdä pieniä muutoksia liikenneturvallisuuden parantamiseksi.

Ilmeisesti kirjeeni eksyi väärään paikkaan tai sitten suunnitelmat oli jo tehty eikä niitä haluttu muuttaa, koska mitään toimenpiteitä se ei aiheuttanut. En myöskään saanut minkäänlaista palautetta/vastausta ehdotukseeni.

Tiekatselmuksessa 9.4.2014 otin asian esille uudelleen, jolloin kaikki paikallaolleet Vanha kirkkotien kiinteistöjen omistajat kannattivat allamainittuja toimenpiteitä.

5.10.2016 lähetin Espoon kaupungin kirjaamon samansisältöisen ehdotuksen, mutta siitäkään en ole saanut mitään palautetta, eikä myöskään mitään parannusta ole tapahtunut.

Uudistankin nyt ehdotukseni Vanha kirkkotien turvallisuuden parantamiseksi.

Asun itse Vanha kirkkotie 8:ssa, aivan kadun varrella, ja minulla esteetön näkymä kadulle ja olen voinut seurata liikennettä jatkuvasti.

Muutama asia on kiinnittänyt huomiotani:

Vaikka Vanhalla kirkkotiellä on 30 km/h nopeusrajoitus, suurin osa autoilijoista ajaa huomattavasti kovempaa nopeutta, useimmilla nopeus on arvion mukaan 50-60 km/t tai sen ylitse.

Vanhaa kirkkotietä käyttävät jalankulkijat - mennessään Martinsillantien bussipysäkille /lähistön kouluihin - menevät Länsimetsän kautta, mutta Vanhalla kirkkotiellä ei ole Länsimetsän risteyksen lähellä suojatietä.

Länsimetsän risteyksen jälkeinen, kauemmas Vanha kirkkotielle rakennettu töyssyhidastin ei toimi, koska se on liian loiva ja kaukana vähentääkseen nopeuksia Länsimetsän kohdalla.

Yhtiössämme asuu yli 60 henkeä, joista lapsia on toistakymmentä – osa lähistön kouluja käyviä. Lapsien on tunnetusti vaikea hahmottaa liikennettä voidakseen siellä turvallisesti liikkua, joten alhaiset ajonopeudet tällaisissa paikoissa ovat erittäin tärkeitä.

Ehdotammekin, että
Vanhalle kirkkotielle rakennetaan suojatiet Länsimetsän risteyksen molemmin puolin sekä
samoille paikoille sellaiset hidastimet, jotka pakottavat autoilijat ja muutkin liikenteessäolevat hiljentämään nopeutta riittävästi.

Erityisesti aamuisin ajetaan kovaa vauhtia, kun on olevinaan kiire töihin, ja toisaalta jalankulkijoita on paljon: mennään busseille ja koululaiset kouluun. Sama meno jatkuu toki iltaisinkin, mutta onneksi silloin ei ole niin paljon jalankulkijoita.


Ehdotan kahden suojatien rakentamista Vanhan kirkkotie 8 kohdalla, tien poikki, Länsimetsän molemmin puolin. Hidastintöyssyt tulisi sijoittaa ennen suojateitä.

Pitääkö jotakin todella vakavaa tapahtua, ennenkuin saadaan parannus em. epäkohtiin? Mielestäni ei, vaan Espoon kaupungin tulisi pikaisesti ryhtyä toimenpiteisiin Vanha kirkkotien katuturvallisuuden parantamiseksi.

Vastuuhenkilö

Jorma Kettunen

Espoo


Tilaa sähköpostitiedotteet