Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Uimalaituri Varjakkaan

Lumijoki Kuntalaisaloite
Julkaistu 
10.7.2018
Lähetetty kuntaan 
10.7.2018
Kunnan vastaus 
12.7.2018
Kunnan vastaus 
12.7.2018

Kunnan vastaus

Hei,
Jätitte kuntalaisaloitteen laiturin rakentamisesta Lumijoen Varjakan uimarannalle.
Varjakan uimaranta on toinen Lumijoen kunnan virallisista uimapaikoista. Rannan ylläpitäjänä toimii Lumijoen kunta. Uimarannan ylläpitäjä on vastuussa käyttäjien kuluttajaturvallisuudesta ja ylläpitäjän on arvioitava riskikartoituksen avulla käyttäjien turvallisuutta rannalla. Laaditussa riskienarvioinnissa yhdeksi käyttäjien turvallisuutta vaarantavaksi seikaksi Varjakassa, arvioitiin veteen sukeltaminen rannalta olleelta laiturilta.
Uimarantojen turvallisuusarvioinneissa veteen sukeltaminen edellyttää kahden metrin vesisyvyyttä silloin, kun laituri on likimain veden pinnassa. Varjakan laiturin päässä veden syvyys oli noin metrin, eli vaaditusta sukeltamissyvyydestä vain noin puolet.
Laituriin oli asennettu laiturilta hyppäämisen kieltävä kyltti. Hyppäämiskieltoa kuitenkaan ei noudatettu, etenkin lapset hyppivät laiturilta - kieltävistä kylteistä huolimatta. Tapaturmavaaran katsottiin olevan ilmeinen sukeltaville uimareille, eikä hyppykieltomerkki yksin poista rannan ylläpitäjän vastuuta liian matalasta sukeltamissyvyydestä.

Varjakan uimarannalle ei ole suunnitelmissa asentaa uutta laituria uimareille, koska hyppäämiseen vaadittavaa kahden metrin vesisyvyyttä ei uimarannalla ole helposti saavutettavissa.
Ari Korkala

Aloitteen sisältö

Lumijoen Varjakassa ihana pohja uimareile, mutta rannassa nykyisin kiviä. Laituri oli, mutta se poistettiin muutama vuosi sitten. Siitä oli hyvä varttuneen lähteä uimaan. Kiellot sukeltamiselle ym toimivat kyllä.

Vastuuhenkilö

Eija Saarinen

Lumijoki