Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Sysmään koirapuisto

Sysmä Kuntalaisaloite
Julkaistu 
7.7.2018
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
Kerää osallistujia

Aloitteen sisältö

Sysmästä puuttuu aidattu alue koirien vapaana juoksutukseen. Alueella asuu paljon perheitä joilla on yksi koira tai useampi ja heillä ei ole mahdollisuutta päästää koiriansa turvallisesti ja laillisesti vapaana juoksemaan. Laki kun kieltää koiran vapaana pidon taajamassa ja taajaman ulkopuolella tiettyinä aikoina. Koirapuistolla olisi monenlaisia vaikutuksia niin koira ihmisiin kuin koirattomiin ihmisiin. Puistolla säästyttäisiin monilta ihmisen ja koiran kohtaamisilta vahingossa ja luonnon eläimet saisivat olla rauhassa luonnossa. Myö monet karkuri tapaukset vähenisivät huomattavasti kun koiria ei laskettaisi missä sattuun vapaaksi. Koirat pääsisivät juoksemaan vapaasti ja turvallisesti, sekä pääsisivät sosialistumaan toistensa kanssa joka taas puolestaan ei aiheuttaisi remmeissä niin paljon koirien välistä kitkaa. Puisto helpottaisi myö vanhempien ihmisten koiran käyttö, koira saisi purkaa ylimääräistä energiaa ja vanhemman ihmisen ei tarvitsisi kävellä niin paljoa.
Monissa kunnissa koirapuistot pyörivät koiranomistajien voimalla. Ihmiset jotka käyttävät puistoa siivoavat ja huoltavat puistoa tarpeen mukaan. Kunnan tulisi vain hoitaa puistolle paikka ja tarvikkeet.

Puistolla vältyttäisiin monilta mielipahoilta ja sen sijaan lemminin omistajille ja koirille tulisi hyvä mieli!

Vastuuhenkilö

Osallistujat

90

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.