Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Taukopaikka/virikepaikka

Kokkola Kuntalaisaloite
Julkaistu 
6.6.2018
Lähetetty kuntaan 
6.6.2018
Lähetetty kuntaan 
6.6.2018

Aloitteen sisältö

Kuntaaloite Rantatie 20 Kokkola 67900 Willa Weikkola niminen huvila rakennus 1916 luvulla rakennetusta huvilasta, joka on viimeinen huvilaalue Ykspihlajassa.

Toivomuksena olisi että tontin alue säilytettäisiin kaavassa siten , että päärakennus puretaan, joka on huonokuntoinen, ja jota ei kannata säilyttää, mutta piharakennukset jotka on hyväkuntoisia säilytettäisiin.Tontin aluetta voisivat hyödyntää koululaiset+ päiväkotilapset sekä ulkoliikuntaa harrastavat. Alueesta tulisi hyvä kohde lapsille luontoseikkailulle,sekä luontoon opiskelulle+ liikunta harrasteen kehittämiselle, sekä elämänhallintaa ja toimintakykyyn liittyviä opetusta.

Paikka on kauniilla paikalla , myös lähellä rantaa. Ykspihlajaan tuleva koulu joka sijoitetaan Lahdenperään, on vajaan 0.5- 1 km päässä, joka tukisi koulun lasten luonto ja liikunta toimintaa.Pihalla on myös kaivo, jossa on puhdas vesi, joka kannattaa säilyttää. Myös Ykspihlajan kulttuuriviikko, voisi hyödyntää sitä yhtenä tapahtumapaikkana. Paikan omistajana on Kokkolan kaupunki, ja huvila on nyt tyhjillään.

Alue Ja tontti olisi myös kulttuuri historiallisesti kiinnostava kohde, tontista ja alueesta löytyy monta kiinnostavaa tarinaa. Toivomuksena että paikan säästymisen myötä tarinat jatkuvat tuleville sukupolville, ei kaikkia tarvi hävittää, joka on lähi yhteisölle tärkiää.

Aloitteen lisätiedot

Vastuuhenkilö

Jairi Palonen

Kokkola


Tilaa sähköpostitiedotteet