Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Pyörätie Alakylän koululta kaupunkiin ja Haukiputaalle päin

Oulu Kuntalaisaloite
Julkaistu 
16.5.2018
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
11.6.2018
Lähetetty kuntaan 
11.6.2018

Aloitteen sisältö

Kiiminkijoentie ja Kuivasjärventie ovat lapsille ja meille aikuisillekin todella turvattomia kulkea. Teiden yleiskunto on romahtanut ja tämä aiheuttaa kulkijoille vaaratilanteita kun ajoneuvon käyttäytyminen muuttuu kuoppien ja railojen väistämisestä.

Kuivasjärventie on kapea, kunnon piennarta ei ole ja toinen reuna tiestä on painunut merkittävästi - kymmeniä senttejä. Talvisin tie kapenee entisestään aurausvallien myötä ja keväisin sulamisvedet jäävät seisomaan painuneelle tienreunukselle. Vaikka nopeusrajoitus on asutulla osuudella 50-60 km/h, ei suurin osa autoilijoista noudata rajoitusta, vaan nopeudet nousevat reilusti yli 80 km/h. Kevyen liikenteen väylä tarvittaisiin 2,5 kilometrin matkalle.
Kiiminkijoentiellä on runsaasti raskasta liikennettä ja tie on muutoinkin vilkkaasti liikennöity. Kunnollista piennarta tieosuudella ei ole, joten jalankulkijat ja pyöräilijät joutuvat kulkemaan aivan ajoradan reunassa. Talvella tie kapenee merkittävästi aurausvallien takia. Tarvittavan kevyen liikenteen väylän pituus 3,5 kilometriä.

Osa pienimmistä koululaisista saa kouluun taksikyydin ja osa isommistakin bussikortit koska lapsia ei voi päästää itsekseen kulkemaan. Kuitenkin lapsia joilla ei ole oikeutta taksi- tai bussikyyteihin on merkittävä määrä. Pyörätie myös kannustaisi ihmisiä liikkumaan kun ei tarvitse pelätä tien reunassa kulkemista.

Pyydämmekin Oulun kaupunkia tekemään selvityksen kustannuksista ja hyödyistä yhteishankkeena ELY-keskuksen kanssa.

Vastuuhenkilö

Sari Halminen

Oulu


Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.

Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.
237 Osallistunutta

Osallistujat

237

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.