Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Akaan Ratamestarin talon kunnostaminen taidetaloksi

Akaa Kuntalaisaloite
Julkaistu 
15.5.2018
Lähetetty kuntaan 
16.5.2018
Lähetetty kuntaan 
16.5.2018

Aloitteen sisältö

Kulttuuritalo Laaksola on monen eri yhdistyksen ja toimijan käytössä viikon jokaisena päivänä. Viime vuosina siellä ovat toimineet niin lasten kulttuuria edistävät tahot kuten Näpsä ja MLL:n päiväkerho, samoin kuin eri tahojen taidetta esittelevät yhdistykset näyttelyillään.

Ongelma talon käytössä on se, että siellä pitäisi voida harjoittaa esimerkiksi lastentanssia samassa tilassa kuin esillä olevat taideteoksetkin ovat. Luonnollisesti se on mahdoton yhtälö, joten molemmat toimijat ansaitsisivat toiminnalleen omat tilansa.

Tähän vastaus voisi olla Ratamestarin talo. Siitä kunnostettaisiin taidetalo ja Laaksola jäisi lapsien ja lapsiperheiden kulttuuritaloksi. Sen nimi voitaisiin vaihtaa lasten kulttuuritalo Laaksolaksi. Nimimuunnos ei tietenkään estäisi siellä toimivien yhdistysten kokouksia ja päivätoimintaa.

Ratamestarin talo on kaunis oman aikansa elementti, joka ansaitsisi uuden elämän. Sen saavutetavuus on hyvä, ja pihapiiriäkin voitaisin hyödyntää taidekäytössä.

Teen kuntalaisaloitteen siitä, että Ratamestarin talo kunnostettaisiin paikallisten taideyhdistysten käyttöön ja näyttelytilaksi samalla kun Laaksolasta tehtäisiin lasten kulttuuritalo.

Vastuuhenkilö

Anni Määttä

Akaa


Tilaa sähköpostitiedotteet