Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Kuntalaisaloite Fagerkullan liikennejärjestelyistä

Karkkila Kuntalaisaloite
Julkaistu 
11.5.2018
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
15.10.2018
Lähetetty kuntaan 
15.10.2018

Aloitteen sisältö

Karkkilan Fagerkulla on valtakunnallisesti arvokas rakennettu kulttuuriympäristö. Fagerkullankadun ympäristöön 1920-luvulla rakennetut asuinrakennukset, ulkorakennukset sekä puutarhat muodostavat ainutlaatuisen miljöön. Alueen rakennuskanta on 1980-luvulla suojeltu.

Fagerkullankatua on sanottu Karkkilan ensimmäiseksi kaduksi. Se rakennettiin avoimen puistomaiseksi ja reunustettiin nurmikentällä ja suojelumerkityllä puukujanteella. Kadun tasauksen korottaminen, tien leventäminen ja avo-ojat ovat muuttaneet puistotien maantieksi, jolta hulevedet valuvat tonteille.

Tien varret ovat osin kasvaneet umpeen ja pusikoituneet. Suojaksi melulta ja liikenteen pölyltä ovat asukkaat istuttaneet tien viereen puita ja pensaita. Alueen alkuperäinen avaruus on kadonnut.

Me allekirjoittaneet haluamme, että Karkkilan kaupunki käynnistää liikennejärjestelyiden muuttamisen kaavassa numero 186 esitetyn suunnitelman mukaisesti. Vuonna 2007 voimaan tulleessa Högforsin länsiosan asemakaavassa kulkuyhteys Verälänsuoran pohjoispäässä sijaitsevalle yleiselle pysäköintialueelle suljetaan ja Fagerkullan ja tehdasalueen välille istutetaan tiivis suojaistutus.

Liikenteen vähentäminen mahdollistaa alueen katujen toteuttamisen nykyistä pienimuotoisempana tonttikatuina ja katunäkymien entisöimisen alkuperäisen ilmeen mukaisiksi. Näin säilytetään perinnettä ja kehitetään aluetta sen ominaisluonnetta ja erityispiirteitä vastaavalla tavalla.

Aloitteen lisätiedot

Vastuuhenkilö

Vastuuhenkilö ei ole julkaissut nimeään.

Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.

Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.
59 Osallistunutta

Osallistujat

59

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.