Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Kaupintien ja Näyttelijäntien risteyksen liikennevalojen suoja- ja vaihtumisajan lyhentäminen tai poistaminen yöliikenteen ajaksi

Helsinki Kuntalaisaloite
Julkaistu 
9.5.2018
Lähetetty kuntaan 
11.5.2018
Lähetetty kuntaan 
11.5.2018

Aloitteen sisältö

Tämä on aloite Helsingin kaupungille Kaupintien ja Näyttelijäntien risteyksen liikennevalojen uudelleen ohjelmoimisesta yöliikenteen ajaksi.

Risteyksessä autot seisovat punaisissa valoissa, vaikka muuta liikennettä ei ole. Etenkin seututieltä risteykseen tultaessa ajoneuvot voivat joutua odottamaan kymmeniä sekunteja ennen valojen vaihtumista.

Kantelettarentien ja Laulukujan risteyksessä, joka sijaitsee kauppakeskus Kaaren vieressä seututien toisella puolella, liikennevalot on kytketty pimeäksi yöaikana, koska liikenne on hyvin vähäistä. Tämä on edistänyt yöliikenteen sujumista.

Ote liikenne- ja viestintäministeriön asetuksesta tieliikenteen liikennevaloista (15.11.2001/1012): 2. luku, 17§
"Jos liikenne on hyvin vähäistä, voidaan liikennevalot kuitenkin esimerkiksi kello 24–06 välisenä aikana kytkeä pimeäksi, jollei siitä aiheudu vaaraa."

Kaupintien ja Näyttelijäntien risteyksen postinumeroalue on 00440, ja se yhdistää Kannelmäen ja Pohjois-Haagan liikenteen Kehä 1 seututiehen.

Aloitteen lisätiedot

Vastuuhenkilö

Vastuuhenkilö ei ole julkaissut nimeään.

Tilaa sähköpostitiedotteet