Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Lisämääräraha vesijohtoverkoston välittömään saneeraukseen

Nousiainen Kuntalaisaloite
Julkaistu 
7.3.2018
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
Kerää osallistujia

Aloitteen sisältö

Nousiaisten vesijohtoverkosto näyttää olevan heikossa kunnossa ja altis jatkuville rikkoutumisille. Talousvesiverkostoa ei nähtävästi ole juurikaan saneerattu sen rakentamisen jälkeen, joten verkoston käyttöikä alkaa monin paikoin olla jo elinkaarensa loppupuolella. Jatkuvista vuodoista aiheutuu haittaa vesihuoltolaitoksen asiakkaille sekä kustannuksia vesihuoltolaitokselle ja sen omistajana toimivalle kunnalle. Näin ei voi jatkua.

Esitämme, että vesijohtoverkostoa ryhdytään pikaisesti saneeraamaan. Vaikka vesihuoltolain lähtökohta on, että sen tulisi elää pitkällä tähtäimellä omillaan, näyttää siltä, että nopeat päätökset edellyttävät yhtiölle tuen antamista kunnan varoista (vesihuoltolaki 18.3 §). Tästä päätöksen voi tehdä Nousiaisten kunnan valtuusto, jonka tulisikin asiassa pikaisesti kokoontua päättämään riittävän suuren lisämäärärahan myöntämisestä, vesiyhtiön avustamisesta sekä tarvittaessa lainanottovaltuuksien lisäämisestä määrärahan rahoittamiseksi. Asiassa ei voida odottaa mitään mahdollisia valtion tai EU:n apuja, vaan tilanteen ratkaisemiseksi toimet on käynnistettävä heti.

Vastuuhenkilö

Vastuuhenkilö ei ole julkaissut nimeään.

Ota yhteyttä aloitteen vastuuhenkilöön

Osallistujat

2
2 kunnan asukasta

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.