Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Matriisinopeusnäyttötaulu alumiinikotelolla 2 kpl

Kivijärvi Kuntalaisaloite
Julkaistu 
7.3.2018
Lähetetty kuntaan 
8.3.2018
Lähetetty kuntaan 
8.3.2018

Aloitteen sisältö

Poliisiaseman lakkauttaminen Kivijärveltä on luonnollisesti vähentänyt myös poliisin valvontaa sekä liikenteellisesti, että laillisuusnäkökulmasta.
Keskustie on Kivijärven läpi kulkeva 58 -tie. Lähes 8 kilometrin matkalla on nopeusrajoitus asetettu osin 60 km/h, osin 40 km/h. Erityisesti 40 km/h rajoitusalueella on suhteellisen paljon päivittäiseen asiointiin liittyviä kohteita, kuten esim. kaupat, apteekki, pankit, terveyskeskus, kirkolliset kohteet sekä pari hoivayksikköä. Kirkonkylän alueelta koululaiset kulkevat usein yli Keskustien, eikä suojatietä muisteta aina käyttää. Liikenneväylällä on myös useita pimeitä mutkia, jonka vuoksi tietä ylittävät lapset sekä muut tienkäyttäjäryhmät joutuvat vaaralle alttiiksi.
Jokainen meistä kivijärveläisistä tietää, että autojen nopeudet ajoittain 40 km/h alueellakin voivat olla 80 km/h jopa enemmänkin, jolloin pysähtymismatka kuivalla kelillä on 22 m, märällä 63 m ja jäisellä tien pinnalla 105 m.
On ollut puhdasta onnea, että onnettomuuksia ei useammin ole sattunut; riskit ovat kuitenkin todellisia ja päivittäisiä.
Ehdotan, että Keskustien varrelle, esim. Kinnulan suunnasta tultaessa Riihitien liittymän kohdalle ja Karstulan suunnalta tultaessa esim. Holm Karin talon lähettyville asetettaisiin katuvalotolppaan kiinnitettävä nopeusnäyttötaulu. ( Lisätiedot osiossa tarkempi kuvaus laitteesta.) Kyseinen nopeusnäyttö voisi "hillitä" kaasujalkaa ja toimia myös opettava välineenä liikennekäyttäytymiseen.

Aloitteen lisätiedot

Vastuuhenkilö

Heikki-Mikko Tobiasson

Kivijärvi


Tilaa sähköpostitiedotteet