Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Liikuntahallin laajennusinvestoinnin toteuttaminen

Toivakka Kuntalaisaloite
Julkaistu 
28.2.2018
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
3.5.2018
Lähetetty kuntaan 
3.5.2018

Aloitteen sisältö

Me aktiiviset liikkujat vetoamme, että Toivakan kunta käsittelisi uudelleen nopeutetulla aikataululla liikuntahallin laajennusinvestoinnin!

Ajanmukaiset ja riittävän tilavat sisäliikuntatilat on ymmärretty naapurikunnissa lisäävän kuntalaisten hyvinvointia ja olevan kunnan vetovoimaa lisäävä tekijä. Uusia halleja on rakennettu mm. Lievestuoreelle, Kangasniemelle, Joutsaan, Sysmään ja Hartolaan. Uusissa halleissa on nykyaikaiset tilat, katsomo- ja näyttämötilaa, varusteiden säilytykseen riittävät tilat sekä kahviotilat.

Tällä hetkellä n. 10% kunnan asukkaista käyttää viikoittain liikuntahallin tiloja vapaa-aikana. Liikuntahallin kapasiteetti on iltaisin täysin käytetty ja lisävuoroja ei enää pystytä antamaan erilaisille ryhmille.

Suurin yksittäinen salia käyttävä laji on salibandy, jota harrastaa viikoittain n. 100 aikuista ja lasta. Salibandya pelataan Salibandyliiton alaisessa Keski-Suomen Zone-liigassa tällä hetkellä kolmen joukkueen voimin. Vielä kaudella 2016-2017 Keski-Suomen Zone-liigassa kaikkein menestyvimpänä joukkueena pelasi -04-06-ikäisten joukkue Tigers. Kolmena kautena he ovat olleet aina kahden parhaan joukkueen joukossa! Aikuisten miesten joukkue aloitti kevään 2018 alusta pelaamaan Hirviliigaa.

Kotikunnan liikuntasalin koko rajoittaa harjoittelua myös lasten joukkueiden osalta saati aikuisten. Toivakan salissa ei voi pelata lasten 5vs5 pelejä, joten pelitoiminta päättyy lasten ollessa noin kymmenen vuotta. Samalla menetetään turnausten järjestämisvastuut. Turnauksen järjestäminen on tuonut näkyvyyttä kunnalle, kun turnaukseen osallistuu 5-6 joukkueellista vanhempineen, jotka ovat kunnan tavoittelemaa kohderyhmää uusiksi kuntalaisiksi.

Harjoittelu pienessä salissa ei palvele pelaamista naapurikuntien suurilla pelikentillä, joten joukkueen kehitys rajoittuu noin yli kymmenen vuotiaiden osalta. Tämä on johtanut siihen, että juniorijoukkueiden pelaajista osa on lopettanut urheilun kokonaan ja osa on siirtynyt muiden kuntien joukkueisiin pelaamaan. Harrastusmahdollisuuksien vähentyessä tehdään myös päätöksiä muuttaa pois paikkakunnalta.

Isommat tilat tarjoaisivat pienemmille harrastusryhmille mahdollisuuden kasvaa tai järjestää rinnakkain eri ikäluokkien tai eri lajien harrastuksia, jolloin pystyisimme helpottamaan kylien kuljetusten järjestämistä ja yhä useampi lapsi tai nuori pääsisi osalliseksi oman kunnan tarjonnasta.

Hyvillä harjoittelu- ja pelimahdollisuuksilla voisimme myös osaltamme paikata Jyväskylän kaupungin ruuhkautunutta tilojen käyttöä. Eikä voi olla miettimättä, että jos täältä ollaan valmiita siirtymään kaupunkiin harrastusten perässä, eikö kaupungista voisi löytyä innokkaita harrastajia myös meidän tarjoamiin harrastuksiin.

Toivomme, että kuntapäättäjät ymmärtävät lisääntyneen sisätilojen käyttötarpeen niin liikuntaa, kulttuuria, hyvinvointia ja kunnan vetovoimaa lisäävänä tekijänä ja käsittelevät nopeutetusti liikuntahallin laajennusinvestoinnin nopeasti uudelleen.

Aloitteen lisätiedot

Vastuuhenkilö

Jenni Ruohonen

Toivakka


Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.

Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.
43 Osallistunutta

Osallistujat

43

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.