Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Kouvola-talon puistosta Äänipuisto

Kouvola Kuntalaisaloite
Julkaistu 
10.2.2018
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
2.3.2018
Lähetetty kuntaan 
2.3.2018

Aloitteen sisältö

Kuusankoskelainen äänitaiteilija ja muusikko Esa Kotilainen on tehnyt Kouvola-talon ympäristöön useita ääneen liittyviä projekteja, jotka ovat saaneet ihmiset höristämään korviaan.

Vuosien 2014 ja 2015 taitteessa puistossa soi Sähkölintupuisto. Elokuussa 2017 oli vuorossa Kutupuisto ja helmikuussa 2018 Tiukupuisto-niminen ympäristöääniteos.

Esa Kotilaisen ainutlaatuiset teokset ovat saaneet paljon huomiota myös Kouvolan ulkopuolella. Ne tuovat Kouvola-taloa ympäröivään puistoon ainutlaatuista tunnelmaa, joka ansaitsee tulla huomioiduksi.

Esitänkin seuraavaa: nimetään Kouvola-talon puisto Äänipuistoksi. Näin luomme ainutlaatuisen kulttuuripuiston, jota kuulemaan voi saapua ihmisiä ympäri Suomea ja laajemmaltikin.

Äänitaideteokset ovat lajissaan harvinaisia, ja niiden tekijälle on syytä
antaa tunnustusta. Tärkeätä on myös, että Kouvolaan saadaan jatkossa lisää osaavia taiteilijoita ääniteoksia luomaan.

Kouvolan uudessa strategiassa pääpainoina olivat lapset, nuoret ja yrittäjyys. Onneksi siihen saatiin myös lisäys kulttuurin merkityksestä.

Kouvolaan perustettava Äänipuisto antaa selvän viestin ihmisille, että myös kulttuuri, joka on monille hyvin tärkeä henkireikä, pidetään jatkossakin yhtenä osana kaupungin elinvoiman kehittämistä.

Aloitteen lisätiedot

Vastuuhenkilö

Tommi Viljakainen

Kouvola


Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.

Osallistu aloitteeseen

Aloitteeseen ei voi enää osallistua, koska se on jo lähetetty kuntaan.
5 Osallistunutta

Osallistujat

5

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.