Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Jokilautta ja Dixie Festivaali

Kouvola Kuntalaisaloite
Julkaistu 
20.1.2018
Lähetetty kuntaan 
9.2.2018
Lähetetty kuntaan 
9.2.2018

Aloitteen sisältö

Kouvolassa järjestetään kesällä 2019 Asuntomessut Korian Pioneeripuistossa. Vieressä virtaa Kymijoki, joka on yksi Etelä-Suomen tärkeimmistä.

Ehdotan, että Kouvolan kaupunki tukee Kymijoella kulkevan jokilautan rakentamista ja toimintaa.

Anjala-Seura on rakentanut jo yli kymmenen vuotta sitten jokilautan Anjalaan (lähtöpaikka Ranta-Pukin Kievarimuseo), ja sillä risteillään kesäisin Anjalanlahdelta noin kaksi kilometriä alavirtaan. Jokilautan rakentamisesta on tarkat ohjeet seuran kotisivuilla.

Jokilautan rakentaminen ja toiminta voitaisiin hoitaa yhteistyössä asianomaisten järjestöjen ja yritysten kanssa. Asuntomessujen aikana lautan satama olisi Korian Kallioniemen ranta, josta messuvieraita kuljetettaisiin Kymijokea ihastelemaan. Seuraavina vuosina jokilautan lähtöpaikkana voisi toimia Kymen Paviljongin ranta, josta risteilyt veisivät ihmisiä jopa Myllykoskelle saakka ja takaisin. Talvisäilytyksessä lautta voisi olla esim. Kallioniemen rannassa tai Myllykoskella.

Mielestäni jokilautan voisi koristella näyttämään siipirataslaivalta, jolloin se jäisi hyvin mieleen ja toisi Kouvolan Kymijoelle USA:n New Orleansin Mississippin tunnelmaa.

Edellä mainittu paikka toimii aasinsiltana aloitteeni toiseen osaan, joka on Dixie Festivaalin järjestäminen Kouvolassa.

Monet Suomen kaupungit ovat brändänneet itsensä järjestämällä tietynlaisia musiikkifestivaaleja, kuten Pori Jazz, Imatra Big Band Festival ja Järvenpään Puistoblues.

New Orleansia ja Kouvolaa voisi yhdistää muukin kuin jokimaisema (Mississippi ja Kymijoki), nimittäin dixie-musiikki. 1900-luvun alkupuolella kehitetyn dixieland-musiikin katsotaan olevan ensimmäinen oikea jazzin tyylilaji.

Kouvolasta löytyy musiikin taitajia esim. Kymi Sinfoniettasta, Kymi Brassin järjestäjistä ja Pohjois-Kymen musiikkiopistosta. Myös tapahtumia, kuten Pioneerifestivaalit ja Kymijoki Beer Festival on järjestetty. Osaamista siis löytyy.

Ehdotankin, että Kouvola ottaa paikkansa musiikkityylien festivaalikartalla kehittämällä Kouvola Dixie Festival -tapahtuman, joka yhdessä Kymijoen jokilautan kanssa loisi kiinnostavan aiheen kaupungin luonnollisen vahvuuden, joen, ottamiseksi osaksi Kouvolan kuvaa omintakeisena asumispaikkana ja matkakohteena.

Aloitteen lisätiedot

Vastuuhenkilö

Vastuuhenkilötiedot poistuvat, kun aloitteen toimittamisesta kuntaan on kulunut vuosi.

Tilaa sähköpostitiedotteet