Sisältöön | Selaa aloitteita | Ohje | Tulosta

Myyrmäen, Louhelan ja Martinlaakson asemien asemarakennuksien lämpimien sisätilojen aukioloaikoja laajennettava

Vantaa Kuntalaisaloite
Julkaistu 
11.1.2018
Kerää osallistujia
Lähetetty kuntaan 
Kerää osallistujia

Aloitteen sisältö

Nykyisellään kyseisten asemien lämpimät sisätilat ovat avoinna päivittäin noin klo 5.15-noin klo 22.15. Haluamme tähän nyt muutosta.

Pääministeri Juha Sipilän hallituksen ajama päivittäistavarakauppojen aukioloaikojen vapauttaminen 01.01.2016 lähtien on kuitenkin lisännyt nykyisen sulkemisajan jälkeen liikkuvien kaupan työntekijöiden määrää, ja nykyisellään he joutuvat odottamaan junaa sisätiloja turvattomimmissa oloissa asemien laiturialueella, talviaikaan jopa kovissa pakkasissa. Erityisesti naiset ovat kokeneet olonsa turvattomaksi ja epävarmaksi nykyisen järjestelyn vallitessa, onhan kyseessä naisvaltainen ala. Asemien lämpimät sisätilat koetaan laiturialuita turvallisemmiksi ja mukavemmiksi muun muassa paremman kameravalvonnan, valaistuksen ja lämmityksen ansiosta. Monien kyseisellä alueella sijaitsevien päivittäistavarakauppojen aukioloaika ulottuu klo 22.00 tai jopa 24.00 asti jolloin työntekijöiden työvuorot päättyvät käytännössä vasta klo 22.15 tai jopa 0.15 jonka jälkeen he vasta pääsevät poistumaan työpaikaltaan.

Vertauskuvana Kehäradan Kivistön ja Aviapoliksen asemien sisätilat ovat avoinna normaaliliikenteen vallitessa päivittäin noin klo 1.30 saakka. Vaadimme, että myös Myyrmäen, Louhelan ja Martinlaakson asemien sisätilojen aukioloajoissa siirrytään samaan aikatauluun ainakin sulkemisajan suhteen tai ainakin niin, että aukioloaika kattaa myöskin viimeisien junien lähdöt.

Vaikutusalueen välittömässä läheisyydessä on useita kaupan alan toimipaikkoja, jotka ovat myöhään auki: Kauppakeskus Myyrmanni päivittäin klo -22.00, Martinlaakson Ostari päivittäin klo -22.00 ja siellä S-Market päivittäin klo 22.00 asti ja K-Supermarket arkisin klo -22.00 asti, Neste K Martinlaakso päivittäin klo -24.00 sekä K-Supermarket Martinlaakso arkisin klo -22.00. Lisäksi Martinlaaksoon avataan vuonna 2018 uusi Alepa laajoine aukioloaikoineen. Näiden lisäksi alueella on useita ravintola-alan toimipaikkoja jotka ovat päivittäistavarakauppoja myöhempäänkin avoinna.

Viimeinen P-juna lähtee Myyrmäestä arkisin klo 0.44 ja viikonloppuisin klo 1.14, ja vastaavasti viimeinen I-juna Martinlaaksosta päivittäin klo 0.26

Vaadimme että Vantaan kaupunki kantaa asiassa vastuunsa ja aloitteemme otetaan käsittelyyn ja että asemien lämpimien sisätilojen aukioloaikoja laajennetaan!

Aloitteen lisätiedot

Vastuuhenkilö

Osallistujat

62

Kuvaajassa näytetään vain Kuntalaisaloite.fi-palvelussa kerätyt kannatusilmoitukset. Kuvaaja päivittyy vuorokauden vaihtuessa.
Voit upottaa kuvaajan omille verkkosivuillesi täältä.